Mercedes-AMG koopt eenvierde van MV Agusta

mercedes-amg-mv-agusta

Mercedes-AMG en MV Agusta hebben een samenwerking bekendgemaakt, waarbij Mercedes-AMG vijfentwintig procent van de aandelen van MV Agusta overneemt. Dan kunnen ze bij Daimler eindelijk zeggen dat ze een moto-merk onder hun vleugels hebben.

Het moet de Duitsers uit Stuttgart serieus de ogen hebben uitgestoken dat Audi Ducati als motorenmerk overnam een tijdje geleden. Bij BMW bouwen ze al langer motoren bij de Motorrad-divisie en nu heeft ook Mercedes er een motormerk bij - onder het mom van Mercedes-AMG zoals AMG tegenwoordig door het leven gaat.

stilte na de storm?

Het is geen reddingsoperatie (zoals ze dat bij Chrysler trachtten te doen), MV Agusta zit in goeie papieren. Zo verdubbelden ze de voorbije vijf jaren steeds hun groei en hebben ze nog een aantal nieuwe modellen in de pijplijn zitten. Toch is het een tijdje stormachtig geweest rond de Italiaanse motorfietsenbouwer. Eind jaren '90 ploeterden ze nog door de schuldenberg, waarbij ze door het Maleisische Proton werden overgenomen.

In 2005 werden ze door een Italiaanse investeringsgroep overgenomen en in 2007 verkochten ze Husqvarna aan BMW. Eind 2009 wilde Harley Davidson het merk overnemen, om een jaar later op die beslissing terug te komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws