Officieel: BMW 4-reeks Gran Coupé

BMW-4-reeks-gran-coupe-2014

Er is tegenwoordig voor ieder wel wat wils te vinden in de line-up van BMW en nu doen ze daar nog een schepje bovenop. Met de 4-reeks Gran Coupé combineer je de lijn van de coupé met de bruikbaarhed van de 3-reeks sedan.

Dat deze nieuwste telg in het BMW gamma er mooi uitziet kunnen we niet ontkennen maar wat de meerwaarde is tegen over de 3-reeks sedan en derivaten was ook voor ons even zoeken. Belangrijkste verschillen zijn de lagere rijhoogte en de echte hatchback-koffer (die er een pak beter uitziet dan bij de 3-reeks Gran Turismo). De eerdere rumoeren dat de 4 GC zou rollen op het platform van de 3 GT blijken onwaar te zijn want afgezien van de verhoogde daklijn heeft de Gran Coupé net dezelfde afmetingen als diens tweedeurs-broer. In de koffer graak je 480 liter kwijt, met de achterste zetels neergeklapt zelfs 1.300.

BMW-4-reeks-gran-coupe-2014

Geen verrassingen in het motorenpallet want zoals verwacht werden de bekende 2 liter viercilinders en de sterkere zes-in-lijns gewoon overgedragen. De benzine-instapper is de 420i die je 184 pk kan bieden, dieselen kan je ook vanaf de 420d (184 pk) met een normverbruik van 4,7 liter per 100 km. De topper van het gamma is de 435i met 306 pk, performantere diesels zoals de 430 en 435d volgen ongetwijfeld zo snel mogelijk.

De Gran Coupé vult het fonkelnieuwe 4-reeks gamma aan naast de coupé en de cabrio.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Tony Mertens 19:33
afbeelding van Tony Mertens

Mooier dan de 3GT, maar de 2 deur coupe, vind ik de mooiste.

walter crapoen 20:53
afbeelding van walter crapoen

Ik heb de coupe gehad maar spijtig genoeg zwaar ongeval met gehad in mijn volle recht en heb weer een 4 coupe besteld zwart m kit

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws