Zuid-Korea wordt steeds belangrijker voor General Motors

GM in Zuid Korea

De vrees dat General Motors uit Amerika wil trekken wordt alleen maar groter nadat het vandaag bekend maakte 7,3 miljard dollar te investeren in haar Zuid-Koreaanse afdeling. GM wil op die manier haar middelen efficiënter toewijzen.

Korea krijgt een grote rol voor de Amerikanen. General Motors heeft investeringen ter waarde van 8 triljoen met het oog op het verbeteren van de productie en ontwikkeling van de Zuid-Koreaanse afdelingen. Ondanks het feit dat de Koreaanse markt klein is, is het een enorm belangrijke uitvalsbasis. Ze maakt vandaag bekend nog een deel van de aandelen van GM Korea op te kopen en zo haar onderhandelingspositie in het beleid van GM Korea sterker te maken.

General Motors zegt dat Korea belangrijker zal worden in de toekomst voor hen. Momenteel zijn er al vijf productie-eenheden van GM in Zuid-Korea, vandaag de dag goed voor de productie van zes vernieuwde modellen. Het gaat vooral om kleine en middelgrote wagens. De kans is groot dat ook de eerste elektrische wagen van General Motors in Zuid-Korea gebouwd wordt.

De Zuid-Koreaanse fabrieken exporteren bijvoorbeeld de Chevrolet-wagens naar Europa en andere delen van de wereld, goed voor een kwart van de totale Chevrolet-productie. General Motors heeft ook een designafdeling en ontwikkelingscenter in Korea, afdelingen die dit jaar zullen verdubbelen in hun omvang.

Momenteel is General Motors nummer drie in Zuid-Korea na het duo Hyundai en Kia. De bedoeling van de Amerikanen is om het marktaandeel te doen groeien met 20 procent op midden- en lange termijn. Dat ze daar in Amerika niet happig op zijn, hoeft weinig uitleg.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws