Zie jij het verschil? Aston Martin DB9 krijgt facelift

Aston Martin voert een facelift uit aan de DB9. Maar hoe doe je dat bij een auto die al heel erg op de rest van het gamma lijkt? Je schrapt gewoon wat in het gamma.

Aston Martin gooit namelijk de Virage uit het gamma. Zo kan men de DB9 wat laten ontwikkelen in die richting. Toch is niet alles van de Virage verloren want het lijkt erop dat Aston Martin wat onderdelen recupereert. Dat lijkt alleen maar zo, want de ingenieurs hebben alleen maar hun best gedaan om de aerodynamica te verbeteren, wat nog het sterkst tot uiting komt in de kofferspoiler.

De ingenieurs die zich bezighouden met het motorische gedeelte gooiden er ineens 40 pk bij, het vermogen stijgt tot 517 pk en 620 Nm. Daarmee haalt hij de 0-100 in slechts 4,6 seconden, met een top van 295 km/u. Aston Martin biedt voortaan ook nieuwe 20 inch aluminium velgen, automatische ruitenwissers, achteruitrijcamera en aparte DB9 logo's in de zetels aan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Quin 13:08
afbeelding van Quin

Blijft een mooie wagen, maar management van Aston Martin doet laatste tijd wel rare kronkels.

De Virage vond ik al twijfelgeval. Het gat opvullen tussen de DB9 en DBS: ik wist eerlijk gezegd niet dat daar een gat tussen zat :s.
Na een dik jaar dan terug uit productie wegens geen succes (duh) en dan heel wat elementen van de Virage in hun """"nieuwe"""" DB9 steken, vreemd.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws