Officieel: Porsche Panamera Turbo S

In de categorie 'een nieuwe dag, een nieuwe Porsche' geven we vandaag de officiële beelden van de Porsche Panamera Turbo S mee. Het nieuwe topmodel in Porsche's Gran Turismo aanbod gebruikt dezelfde 4.8 V8 motor als de Turbo maar haalt er in dit geval 550 pk uit, 50 meer dan die Panamera Turbo. Het koppel stijgt van 700 naar 750 Nm, in de Sport en Sport Plus stand van het Sport Chrono package wordt dat zelfs 800 Nm.

Mede dankzij de Launch Control functie doet de Panamera Turbo S het 0-100 km/u-nummer in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid ligt op 306 km/u. Toch meldt Porsche dat het verbruik op hetzelfde niveau blijft als de Panamera Turbo, met 11,5 liter per honderd kilometer. Neem je de 19" velgen voorzien van Michelins met aangepaste rolweerstand, dan zakt het verbruik zelfs naar 11,3 l/100 km... De verhoging in prestaties wordt toegeschreven aan verbeterde turboladers en een titanium vliegwiel.

De sportieve cijfers worden door Porsche ook versterkt in het uiterlijk van de wagen. Zo krijgt hij 20" Turbo II wielen, met breder spoor achteraan, Porsche Exclusive zijschorten en een uitschuifbare achterspoiler. In het interieur uit het sportieve zich in een tweekleurig leder. De combinatie zwart/crèmeleder is exclusief beschikbaar op de Panamera Turbo S. Grijs/crèmeleder wordt beschikbaar vanaf de herfst.

Bij ons moet de Panamera Turbo S 171.336 euro gaan kosten, inclusief BTW. Leveringen starten in juni 2011.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kenny 18:34
afbeelding van Kenny

Allez, de 911 is uitgemolken, nu beginnen ze met de Panamera :-)

Wim 12:49
afbeelding van Wim

dat is zo waanzinnig snel, next de panamera gt2?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws