Alfa Romeo is officieel niet meer onbetrouwbaar: garantiekosten gehalveerd

Alfa Romeo Tonale betrouwbaarheid 2023

Onze redenen om geen Alfa Romeo te kopen, raken langzaam maar zeker uitgeput. Nadat het merk namelijk terug aan de achterwielaandrijving ging met de Giulia en Stelvio én een meer betaalbaar model presenteerde — de Tonale — heeft het nu ook imagoprobleem numero uno aangepakt: de betrouwbaarheid.

Tot een paar jaar geleden hadden we niet gedacht dat we dit zouden zeggen, maar hier komt-ie: het gaat goed met Alfa Romeo. Zo is het merk niet alleen op weg om zijn eigen verkooprecords te breken, maar maakt het op die verkochte auto’s samengeteld ook — echt waar — winst. Dat danken de Italianen voornamelijk aan hun recentste toevoeging in het gamma: compacte SUV Tonale… En dat modelletje speelt ook een belangrijke rol in de volgende goed-nieuwsshow van het merk.

Geduld loont

In een gesprek met Automotive News Europe heeft Alfa Romeo’s CEO, Jean-Philippe Imparato, namelijk laten vallen dat de kosten die het merk tegenwoordig aan garantieclaims moet uitgeven, zowaar gehalveerd zijn. Volgens de CEO is ook dat grotendeels te danken aan goudhaantje Tonale want weet je nog dat we zo lang moeten wachten hebben op de lancering van dat model? Dat ligt eraan dat Imparato die lancering vanaf zijn aanstelling als CEO meteen met een half jaar heeft uitgesteld omdat er nog te veel fouten in de Tonale zaten naar zijn zin. Daarnaast is op zijn minst de tastbare kwaliteit van de Giulia en de Stelvio er sinds de laatste facelift ook op vooruitgegaan, zoals we zelf al mochten ondervinden.

Alfa Romeo Tonale betrouwbaarheid 2023

Nu is het dus alleen nog zaak om die verbeterde kwaliteit vol te houden voor de modellen die eraan zitten te komen, want dat zijn er flink wat. Zo mogen we in april 2024 rekenen op de Milano, de eerste elektrische Alfa Romeo — of toch als we de hyperexclusieve 33 Stradale niet meetellen, die eveneens binnenkort in productie moet gaan. Verder komen er ook elektrische vervangers voor de Giulia en de Stelvio terwijl er in 2027 een luxueus vlaggenschip op stroom aan zit te komen… En weet je wat: met al dat positieve Alfa Romeo-nieuws dat de ronde doet, beginnen we stilaan écht te geloven dat we al die modellen ooit op onze wegen gaan zien.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
andre123 12:54
afbeelding van andre123

ik zou het graag willen geloven,maar om zoveel geld uit te geven om het uit te proberen,
gaat me toch wat te ver...
betrouwbaarheid kan je pas meten over 10 j!

Jos D. 18:35
afbeelding van Jos D.

En wat zijn dan je criteria ?
Als je een auto lang wilt houden, komen er kosten ongeacht het merk.
En hoe duurder de auto, hoe hoger de kosten.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws