Alfa Romeo wordt geen SUV-merk, belooft CEO

Alfa Romeo Giulia Stelvio 2023

Heb je de afgelopen jaren mee zitten tellen, dan weet je dat Alfa Romeo zich opmaakt om alweer zijn derde SUV te onthullen. Daarmee zijn straks drie van de vier verkrijgbare Alfa’s hoogpotige modellen. Maak je echter geen zorgen, purist, want als we de CEO mogen geloven, heeft het merk de sedan binnenkort meer dan ooit nodig.

Je las het een paar maanden geleden al op onze nieuwspagina: meer dan de helft van alle nieuwe auto’s die tot dan toe in 2023 verkocht werden, was een SUV. Dat weten ze duidelijk ook bij Alfa Romeo want terwijl de Italianen tot zeven jaar geleden nog geen enkele SUV hadden verkocht, staan intussen zowel de Stelvio als de Tonale hoger op hun pootjes en krijgen die straks gezelschap van de Milano — een elektrische crossover… Maar geen nood, want Alfa Romeo zal altijd nog sedans of berlines blijven bouwen.

Elektrische sedan, coupé en cabrio

Dat heeft CEO Jean-Philippe Imparato alvast beloofd in een interview met het Britse Autocar, en daar had hij zo zijn redenen voor. Zo is de beste man ook niet blind voor het feit dat sedans het tegenwoordig niet bijster goed doen, maar volgens hem zal die carrosserievorm ongetwijfeld terugkeren. Dat zegt de CEO niet alleen omdat de ‘berlina’ altijd zo belangrijk was in Alfa Romeo’s geschiedenis, maar ook omdat hun silhouet doorgaans een stuk aerodynamischer is dan dat van een SUV. “Zeg je elektrisch, dan zeg je aerodynamisch en zeg je aerodynamisch, dan zeg je sedan,” aldus Imparato en aangezien Alfa Romeo tegen 2027 een zuiver elektrisch merk moet zijn, zal het de sedan in dat opzicht meer dan ooit nodig hebben.

Alfa Romeo Tonale 2023

Die sedan kunnen we trouwens evengoed bij zijn naam noemen, want ook in elektrische vorm zal die nog steeds ‘Giulia’ gaan heten. Die moet in 2025 de fakkel overnemen van de huidige Giulia, en we weten al dat die op het nieuwe STLA Medium-platform komt te staan met vermogens van 350 pk tot zelfs 1.000 pk voor de Quadrifoglio-topversie. Een jaartje later is het de beurt aan een elektrische Stelvio-opvolger en dat wordt wel opnieuw een SUV. Samen met de Tonale en de Milano zal Alfa Romeo dus nog steeds heel wat hoogpotige modellen aanbieden, al belooft Imparato ook te zoeken naar elektrische opvolgers voor de lekker lage GTV-coupé en Spider-cabrio.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws