Fiat wil betaalbare Tesla-concurrent bouwen

tesla-model-3-2016-01

Als het van de flamboyante baas van Fiat Chrysler Automobiles Sergio Marchionne afhangt, hebben op relatief korte termijn een concurrent voor Tesla's Model 3 in huis. Altijd goed voor een straffe uitspraak, deze Italiaanse CEO.

Tesla scheert hoge toppen door in de afgelopen weken meer dan 300.000 preorders voor hun nieuwe Model 3 binnen te halen. Dat is andere automerken niet ontgaan en dat zorgt ook voor stevige uitspraken, zeker van iemand als Marchionne.

Marchionne heeft het erover in een interview met Automotive News, waarin hij aanhaalt dat het aantal reservaties hoge ogen gooit, maar dat het er nu op aan komt alles te kunnen bouwen en leveren, aan een betaalbare prijs.

Die prijs van 35.000 dollar stemt de man sceptisch, maar hij gelooft dat als de formule haalbaar blijkt, de knappe koppen bij Fiat ze kunnen kopieren, wat Italiaanse flair eraan toevoegen en binnen het jaar een succesvol product op de markt kunnen zetten. Nochtans is Marchionne geen fan van elektrische voertuigen, getuige zijn argumenten om zelfs kopers ervan te overtuigen de elektrische Fiat 500e niet te kopen, omdat Fiat daar extreem veel geld bij verloor.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws