Volgende Ford Ka een Zuid-Amerikaan?

ford-ka-zuid-amerika_01

De huidige Ford Ka zit diep in de winter van zijn carrière. Al zou een opvolger niet lang meer op zich laten wachten, want nog dit jaar zou de Ka+ op de markt moeten verschijnen, die zijn mosterd haalt uit Zuid-Amerika.

De 'One-Ford'-strategie zorgt voor speciale kwinkslagen in de line-up van het Amerikaanse merk. Zo krijgen we plots de Mustang in ons Belgenland maar staat daar tegenover de EcoSport als compacte SUV die eigenlijk initieel werd gecreëerd voor de Zuid-Amerikaans markt. De Ford Ka lijkt hetzelfde lot te ondergaan. Want het model dat al in Brazilië werd getoond komt ook naar onze contreien. Dat blijkt althans uit een gesprek met Jim Farley (grote baas bij Ford Europa) tegenover Britse media.

De nieuwe Ka+ (want zo gaat 'ie waarschijnlijk heten) krijgt daardoor een serieuze groeispurt, steeds vijf deuren en het onderhuids het chassis van de Fiesta (de huidige deelt zijn genen nog met de Fiat 500). Waardoor het kleintje ongeveer dezelfde dimensies zal krijgen als de huidige Fiesta. Weet je nog wat we zeiden over kwinkslagen...

 ford-ka-zuid-amerika

Visueel zal het een stuk braver worden, al countert Ford dat door voluit de kaart te trekken van ruimte en een lage 'cost of ownership'. Het rijgedrag zou dankzij het chassis van de Fiesta helemaal op punt moeten staan van wat Europeanen verwachten. Hopelijk wordt het geen EcoSport-verhaal, want Europeanen zijn gewoon verwende mensen als het op afwerking aankomt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws