Volvo wil luxelijn en Polestar op basis van nieuwe S90

volvo-v90-polestarrender-autocar

Volvo heeft deze week de nieuwe S90 voorgesteld en achteraf komen altijd leuke nieuwtjes naar boven. Dat er een V90 op stapel staat was duidelijk, een Polestar-versie en een luxueuze reeks behoren ook tot de toekomstplannen.

Volvo wil gaan inzetten op drie vlakken, als het op de pas voorgestelde S90 aankomt. De plug-in hybride T8-motorisatie werd eerder al voorgesteld in de XC90 en zal nu de groene inborst van de S90 accentueren. Voor de sportieve kant van de S90 vertrouwt Volvo op de Polestar-dochter. Want Volvo steekt niet onder stoelen of banken dat ze in de toekomst potente kerels als de Audi RS 6 Avant en Mercedes E63 AMG break in het vizier willen nemen. Dat de potente T8-variant van de S90 als basis voor een dikke Polestar gebruikt zal worden, is mogelijk. Op die manier kan Volvo het vermogen elektrisch nog wat opkrikken.

volvo-s90-2015-official

Een derde poot van Volvo's toekomst ligt in de extra-luxueuze versies van de S90. Bij de vorige S90 - denk even een paar decennia mee terug - waren er ook een aantal Executive-niveau's beschikbaar, al dan niet met verlengde wielbasis. Het succes van de luxueus aangeklede First Editions van de Volvo XC90 zette Volvo dan ook aan het denken over deze piste. Daar wordt dan de Range Rover Autobiography in de gaten gehouden. Het interieur van de Concept 26 zou bij de ontwikkeling van die luxelijn ook een rol kunnen spelen.

Toch wil Volvo niet over één nacht ijs gaan. Work is ongoing to see what opportunities are there,” klinkt het bij Iain Howat, Brits productmanager bij Volvo. “If we do something, it would be more along the lines of what they do with the Range Rover Autobiography. But we have to get the basics of our range right before we start playing.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws