Keert Moskvitch terug dankzij Renault?

moskvitch

De Renault-Nissan-alliantie streeft er naar om 40 procent van de Russische automarkt in handen te krijgen. Daarvoor zal het enkele straffe toeren moeten uithalen. De terugkeer van het roemruchte Moskvitch lijkt daarbij geen slecht idee te zijn.

Wij linken Moskvitch vooral aan de jaren van het communisme in Oost-Europa. Toch kunnen we ons inbeelden dat veel Russen met weemoed denken aan de wagens die ze zagen voorbijrijden in de straat tijdens hun jeugd. Daarom is het niet helemaal gek dat Renault het merk Moskvitch terug leven in wilt blazen.

Renault-Nissan heeft zich namelijk vooropgesteld om 40 procent van de Russische markt in handen te krijgen. Daarvoor heeft het buiten Renault en Nissan ook Dacia, Datsun en 51 procent van Lada in handen. Nu weet het Franse persbureau AFP te zeggen dat Renault een aanvraag heeft ingediend tot het gebruiken van de merknaam 'Moskvitch' bij een Russisch patentenbureau, waardoor het er op lijkt dat ze nog een merk willen toevoegen aan hun veroveringsstrijd in Rusland.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws