Gerucht: Volgende generatie BMW 1 Reeks heeft voorwielaandrijving

bmw-m135i-individual-cars-5

De volgende generatie 1 Reeks kan wel eens een grote ommezwaai maken. Geen achterwielaandrijving, een stuk groter en ook beschikbaar als sedan.

Het zijn natuurlijk maar geruchten, want heel veel is er nog niet geweten over de nieuwe 1 Reeks die pas in 2018 het levenslicht zal zien. Toch is er inderdaad reden tot speculatie. Nu BMW de 2 Reeks Active Tourer op het chassis van de nieuwe Mini zet, is de kans groot dat ze dat chassis ook onder de nieuwe 1 zwieren. Daardoor zou de kleinste BMW standaard op de voorwielen worden aangedreven. Optioneel zal je kunnen beschikken over de xDrive-vierwielaandrijving.

Groter maar lichter

Qua wielbasis kunnen we ons minimaal verwachten aan die van de huidige Mini, namelijk 2.567 mm. Reken daar echter nog maar een stuk bij. Alhoewel hij groter wordt zal het gewicht dalen. Best simpel, want door de voorwielaandrijving is er geen nood meer aan een prop shaft die de kracht naar de achterwielen stuurt. Daarnaast kunnen we ons verwachten aan aluminium in de carrosserie.

Wat denken jullie? Een 1 Reeks met voorwielaandrijving. Moet dat kunnen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Stealth 13:09
afbeelding van Stealth

//EDIT: Inderdaad, aangepast. Bedankt ;-)

Denk dat het praktisch zeker is dat nieuwe 1-reeks een voorwielaandrijver zal zijn. Voor niet-Autofans is achterwielaandrijving namelijk een non-argument.

BMW 1-Driver 14:00
afbeelding van BMW 1-Driver

Wat mij betreft hoop ik dat de 1reeks achterwiel aandrijving blijft.
Ik ben zeer tevreven van mijn huidige F20, en achterwielaandrijving hoort er bij!
Een BMW met voorwielaandrijving zal ik nooit kopen/leasen.
Als ik voorwielaandrijving wil koop ik wel een Golf!

Maar ik vrees inderdaad dat niet-autofans er niet zullen van wakker liggen en dat bmw er nog redelijk goed mee weg zou kunnen komen.. alhoewel ik hoop dat zo een beslissing genoeg pijn zou doen zodat ze er op terug zouden komen.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws