"Nieuwe Ford Mondeo eind dit jaar bij de dealer"

ford mondeo 2014

Als we Ford mogen geloven zal de nieuwe Mondeo eind dit jaar bij onze dealers te verkrijgen zijn. Eindelijk.

Twee jaar geleden werd de nieuwe Mondeo voorgesteld. Die ging toen geproduceerd worden in Genk en relatief snel bij de dealer staan. Na twee jaar uitstel mag het duidelijk zijn dat er een en ander mis is gegaan.

Grootste factor was natuurlijk de beslissing van Ford om de fabrieken in Genk te sluiten ten voordele van de fabrieken in Spanje, waar de nieuwe Mondeo wél geproduceerd zal worden. De Genkse fabrieken zullen tot eind dit jaar blijven rollen en ondertussen gaan onze Belgische werknemers af en toe naar Spanje om ze daar de nodige kennis mee te geven.

Na twee jaar uitstel lijkt het er dus eindelijk naar uit te zien dat de nieuwe Mondeo in het vierde kwartaal 2014 bij de dealers zal staan, dat zegt de UK verantwoordelijke bij Ford Mark Ovenden.

Of we eind dit jaar zowel de standaard Mondeo als de premium editie Vignale luxury (foto inzet) zullen kunnen kopen valt nog af te wachten. Hoe dan ook kunnen de geïnteresseerden eindelijk een Mondeo met een 1,0 liter onder de kap kopen.

Ondertussen bevestigde Ford België dat ook zij ervan uitgaan dat de nieuwe Mondeo eind dit jaar bij de dealers zal staan in België. Een exacte datum hebben ze nog niet.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
chuwie 17:13
afbeelding van chuwie

ziet er gewoonweg slick uit! helemaal verkocht aan de styling..

Glenn 07:33
afbeelding van Glenn

Meer dan geslaagde styling.
Hopelijk rijd deze even goed/beter dan de vorige generaties.

cjsteven 17:13
afbeelding van cjsteven

zeer knappe auto. Echter na sluiting ford genk voor mij nooit geen ford meer....

Henk 14:44
afbeelding van Henk

De nieuwe Mondeo zal best mooi zijn. Ik ben echter na bijna 40 jaar Ford rijden maar overgestapt naar ander merk, dat ook prima bevalt, ga waarschijnlijk niet meer terug naar Ford . Was niet van plan 2 jaar te wachten op een oud model.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws