Stopt Renault met de productie van de Wind?

Renault wind

Het concept was op papier prima, maar de uitwerking was te flauw en te slap. De Renault Wind was niet moeders mooiste en kon met zijn zwakke prestaties niemand warm krijgen.

De meesten kennen de Wind wel, niet omdat je die in het straatbeeld tegenkomt, wel omdat het bij zijn introductie een opvallende verschijning was. Niet moeders mooiste, of toch niet voor jan modaal, maar vooral een te zwak concept - en dan zwijgen we nog over die naam. Onder de kap is hij nooit verder geraakt dat een platte viercilinder. Renault trachtte nadien met een Gordini Editie was meer swung in het model te brengen, maar een update in de prestaties ontbraken opnieuw.

Na drie jaar lijkt Renault het op te geven met deze Wind. Volgens de rapporten geloven ze nog wel steeds in het concept, al zal die dit keer allicht op de nieuwe generatie Twingo gebouwd worden en denken ze hopelijk wél aan een R.S. variant. Renault zal voor dat platform gaan samenwerking met Smart dat een achterwielaangedreven-platform ontwikkelt.

Laat ons hopen dat een nieuwe generatie Wind ons wel kan bekoren met prestaties, licht gewicht, achterwielaandrijving en gevoel. Een Renault MX-5 anno 2013 zegt maar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws