Staat nieuw Porsche 911-basismodel in Frankfurt?

Porsche-911-Blu-Edition

Hoe juist het beeld is, weten we niet al hopen we alvast dat er niemand zijn wagen in de configuratie op de afbeelding bestelt. Wel kwamen we te weten dat Porsche met een nieuwe variant van de 911 naar de IAA zou komen, eentje die onderaan het gamma terechtkomt.

De 911 Blu Edition, want zo wordt hij genoemd door de bron, zal aan een lagere prijs worden aangeboden dan dat andere model ter gelegenheid van 50 jaar Porsche 911. Hij zou zowat 9.500 euro onder de prijs van de 3.4 Coupé verkocht worden. Daarbij hoort ook een vermogen dat 50 pk minder zou hebben dan de huidige basisvariant met 350 pk. Standaard hebben ze volgens de bron ook een PDK-versnellingsbak (met dubbele koppeling) voorzien, en hij zou de 0-100 km/u halen in 5,4 seconden. Daarbij zou de topsnelheid op 266 km/u liggen, het verbruik komt op 6,4 l/100 km met een bijhorende CO2-uitstoot van 152 g/km.

Porsche-911-Blu-Edition

handmatig afneembaar dak

Nog een kenmerk van de Blu Edition zou de achterwielaandrijving zijn, een vierwielaangedreven variant komt er niet. Nieuwe 18 inch wielen, een start-stopsysteem en een standaard hardtop komen er ook op. Dat laatst houdt in dat er geen elektronische kap opzit, wel een wegneembaar stoffen dak. In totaal bespaart de Blu Edition zo 63 kilogram tegenover een reguliere Carrera Cabriolet. De productie wordt beperkt tot een oplage van 911 stuks, de verkoop zou doorgaan via het bekende loterijsysteem dat Porsche hanteert voor limited editions. Daarbij komen alleen leden van erkende Porsche-clubs in aanmerking.

Of deze informatie helemaal correct is, weten we niet met zekerheid. Het wordt dus wachten op een officieel bericht van Porsche of tot de onthulling in Frankfurt binnen een dikke maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Wim 12:51
afbeelding van Wim

lijkt wel een 1 april grap :)

Adriaan 13:18
afbeelding van Adriaan

Een exclusieve 911 gaan uitbrengen in clownskleuren, ze verkopen via een "loting " aan een select clubje, maar dan wel minder geld ervoor gaan vragen. Wat hebben ze daar gedronken bij de heren van de porsche marketing afdeling? Twas sterk spul precies. Waarom zou je in godsnaam hiervoor kiezen? Ik zie het niet...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws