In deze 7 cabrio's wil je nu zitten

cabrio-intro

Plebs zonder airco in huis zullen al gemerkt hebben dat de zomer even vroegtijdig het land is binnen geglipt. Ideaal om even weg te dromen van cabrio's natuurlijk. Waardoor we wel een lijst moesten samenstellen van onze cabrio's van het moment.

Cabrio's, toestellen waarvan je maar enkele weken per jaar spijt hebt ze niet in je bezit te hebben. Deze week is er zo eentje, met temperaturen die een aangenaam gehalte bereiken. Het zorgde er alvast voor dat we op de redactie een rondje 'in welke cabrio heb jij nu zin' deden. Met onderstaande lijst tot gevolg. En omdat we niet geloven dat de éne beter dan de andere is lijsten we zo op afgaande op het steeds oplopend prijskaartje.

Bij deze:

Mazda MX-5

cabriomoment-zomer

De voorbije dagen al iemand met een MX-5 (oud of nieuw) zien voorbij rijden? Kans is groot dat de chauffeur een glimlach tot achter de oren had. De kleine roadster voelt zich dan ook in zijn element met deze temperaturen. Handen neer de grootste pretmaker van deze lijst en meteen ook de goedkoopste met z'n prijskaartje van 22.590 euro.


Abarth 595C Competizione

cabriomoment-zomer

We kunnen discussiëren over het feit dat de 500C nu een echte cabrio is of niet. Feit blijft wel dat de Comptezitione 180 pk via een buurmanhatende uitlaat los laat op de wereld. De hooligan van het gezelschap zeg maar. Eentje van 27.240 euro, dat dan weer wel.


Audi TT 2.0 TFSI Quattro

cabriomoment-zomer

Het buitenbeentje van de lijst. Want hoewel je zou denken dat de TT S hét cabriobeest in de familie is, zijn we duchtig onder de indruk van de TT met de 230 pk sterke Golf GTI-motor aan boord. Samen met Quattro een op en top leutig beest, met Duits prijskaartje (47.400). Wat we daar mee bedoelen? Wel, kijk maar eens naar volgende inzending...


Ford Mustang

cabriomoment-zomer

Een vleugje 'American Dream' met een knoert van een V8 voorin. Eentje die indruk maakt, zowel op chauffeur als op passanten. Hoewel we liever de coupé hebben, mag er in dit weer ook gerust een cabrio op de oprit worden geparkeerd. Met een prijskaartje van 47.500 euro trouwens het meeste waar voor je geld in deze lijst.


Jaguar F-Type

cabriomoment-zomer

*Geen fan van Amerika maar wel van de Britten, dan zal je al snel bij Jaguar belanden. Je weet wel, de F-Type! Zelfs in V6-trim goed voor een overdaad aan plofjes en uitlaatgerochel. Dak neer, uitlaat open en knallen maar! O ja, de Brit zet je wel even 76.340 euro terug.


Mercedes S-Klasse cabrio

cabriomoment-zomer

SLC, SL, C Cabrio, E Cabrio,... Mercedes heeft genoeg cabrio's in haar gamma om gezinnen met Jehova-overtuiging te bedienen. Toch gaan wij voor de S 500 cabrio, een luxepaard dat flaneren naar nieuwe hoogtes brengt. En die 455 pk sterke V8, die nemen we er ook maar even bij. Vanaf 144.232 euro op je oprit. Vakantiegeld zeg maar...


Rolls-Royce Dawn

cabriomoment-zomer

Heeft je buur al zo'n S cabrio gekocht, dan zal je het niveau wat moeten opkrikken. Kijk, gelukkig is daar Rolls-Royce met de Dawn. Een rijdende living zonder dak met maar één doel; andere wegchauffeurs minderwaardig doen voelen. Het gemak waarmee de Brit dat doet is echter begeesterend. Net zoals het prijskaartje van 335.170 euro trouwens. ouch.

Zijn we nog een top-cabrio vergeten? Laat het zeker weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (12)

Plaats een reactie
Quin 12:01
afbeelding van Quin

Fiat 124 Spider zal ook wel een prettige wagen zijn, maar dat is basicly gewoon een MX-5 met een Fiat-schelletje erover :-).

M'n moeder heeft sinds een goed jaar zo'n Abarth 500C ('lichtere' versie, ronde de 140pk). Nu ik tijdelijk zonder wagen zit, rijd ik ermee rond en ik ga het moeilijk vinden om er afscheid van te nemen :-D. Snel, mooi, wendbaar en een heerlijke grom!

Techno Patat 16:32
afbeelding van Techno Patat

Is de QV weg :o?

Quin 17:00
afbeelding van Quin

Perte totale na 5 jaar dienst, jawel! Lang verhaal (die nog veel staartjes zal krijgen :-p), maar bottom line is dat ie niet meer te herstellen valt.

Techno Patat 18:22
afbeelding van Techno Patat

Dedju zeg! Ik hoop dat de staartjes aan de ander z'n auto hangen en dat het voor jou meevalt! Al een oog op een vervanger :-)?

Quin 10:11
afbeelding van Quin

Zelfs geen andere auto bij betrokken!
Op de Duitse Autobahn (zelfs niet serieus aan het doorjassen :-D) temperatuurmeter de hoogte in en poef: niets meer. Laten takelen en nieuws gekregen dat motor kapot was door een waterkoelingslek.

Garage praat zich er gelijk wat uit en heeft nog geen grondige reden gegeven waarom m'n wagen van 5 jaar - die steeds perfect onderhouden is geweest - opeens stilviel. Dus rechtsbijstand er bij getrokken en daar zullen dus de staartjes vandaan komen :-).

Momenteel gaat m'n keus uit naar Mazda 3 of CX-3. Het verliezen van de waarde van m'n Giulietta is natuurlijk wel dikke streep door de rekening, dus valt nog te zien hoever ik kan gaan qua motor en uitrusting.

Evo X 15:10
afbeelding van Evo X

Eclipse cabrio, nieuw gaat ge hem niet mer vinden. Je cruiset wel vrij uniek rond, en hun reclame boodschap uit de jaren tachtig mag je hier wel bijna letterlijk nemen. De simpele 2.4i is al goed genoeg voor mij. Hoewel, doe de 3.6i V6 maar, kwestie van beetje tocht te creëren. ;)

Yannick 19:16
afbeelding van Yannick

Bij ECC in Deurne (aan't sportpaleis) staat er één vooraan in de showroom :-)

Evo X 15:23
afbeelding van Evo X

Hoe kan 'k het vergeten, m'n droomwagen: vanquish Volante!

Yannick 19:16
afbeelding van Yannick

yep! vet ding!

Techno Patat 16:33
afbeelding van Techno Patat

Geef mij maar de Grancabrio! De italiaan klinkt heerlijk, ziet er heeeel erg knap uit en ik denk dat het zo verkeerd nog niet bolt ook :-)!

Evo X 19:53
afbeelding van Evo X

Yannick, nen opvolger moe ni mer zo groot zijn en dan is nen eclipse wel mijnen dada. Momenteel 8g 2.0i met alle toeters en bellen, maar, waarom zou 'k hem wegdoen? En ja, na 18j 8g rijden wil je stilaan 's iets anders, doch huidig beestje doet wat 'm moet doen, starten en rijden. En 2.0i en 1250kg is altijd tof.

Jelledr 09:21
afbeelding van Jelledr

Met het gezin in een Nissan Murano cabrio, lomp en lelijk maar toch toch zo apart! Vind dit een schitterende wagen om er op uit te trekken. Lijkt me zo een fun wagen om momenten te beleven die voor een gezin belangrijker zijn dan de wagen waarin ze vertoeven! Later, ale op dit moment eigenlijk heeft range rover iets gelijkaardig.

Voor mij alleen: mijn Miata NA. Zalig voor onze dorpswegen en makkelijk om aan te sleutelen, je vind er tevens veel stukken voor.

Maar indien ik mocht bezitten over bergen schuldpapier dan toch reeds het eerder vernoemde Aston Martin, nog steeds de knapste!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws