Made in the Usa: Dit zijn de meest Amerikaanse wagens op de markt

usa-car

Cadillac Escalade? Dodge Ram? Nee, het moet wel de Ford F-150 zijn! Welke wagen was in 2016 procentueel gezien het meest 'Made in America'. Van productie, tot assemblage tot aankoop? Wel.. een Japanner. Meer nog, de top 5 bestaat uit Japanse merken. Luister je Trump?

De jongens en meisjes van Cars.com houden elk jaar een lijstje bij die ze de American-Made Index noemen. Een lijst waarbij wordt gekeken naar productie, grondstoffen, aankoop van plaatselijke onderdelen en de verkoop om te bepalen wat nu de meest Amerikaanse auto is op Amerikaanse bodem. Voor 2016 was dat niet anders, waardoor we een kijk hebben op welke constructeurs nu het meest passen in heel het Make America Great Again-verhaal van de lokale president.

Meteen al een straf feit, sinds de Ford F-150 in 2014 is er geen enkel model meer van een Amerikaanse constructeur die bovenaan de lijst prijkt. Meer nog, in 2016 werd stek één tot vijf ingevuld door een Japanse constructeur. Met als meest Amerikaanse auto in de wereld... de Toyota Camry. Geen mop.

De lijst gaat alvast zo verder:
• 1: Toyota Camry
• 2: Honda Accord
• 3: Toyota Sienna
• 4: Honda Odyssey
• 5: Honda Pilot

Pas op stek zes komt er een eerste Amerikaan om de hoek piepen, de Chevrolet Traverse. Ouch. Een troostprijs? Het meest Amerikaanse elektrisch voertuig is de Tesla Model S. Al hadden we natuurlijk moeilijk kunnen denken dat de Renault Zoë hoger zou staan.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws