Oeps: Porsche vergeet PDK Sportknop te installeren op 911 GT3

porsche-911-gt3-2013-01

Een dolgelukkige eigenaar nam een tijd terug de sleutels van zijn Porsche 911 GT3 in ontvangst, reed er mee naar huis en kwam éénmaal aangekomen tot de conclusie dat de PDK Sportknop ontbrak op de middenconsole. Oeps.

Het lijkt wel of er rust een vloek op de laatste generatie Porsche 911 GT3. Eerste vlogen de motoren in brand, dan moesten alle modellen een nieuwe motor krijgen om dat euvel op te lossen en nu komen er meer en meer foutjes naar boven die je in de schoenen van de quality control kan schuiven.

Het laatste voorval is een gloednieuwe GT3 die niet beschikte over een PDK Sportknop op de middenconsole bij afgifte. Die zorgt er voor dat de automaat vuriger schakelt als je het circuit aan het bedwingen bent. Een probleem dat ze kunnen oplossen door gewoonweg die knop er in te proppen, maar het is frappant dat er steeds dingen mis gaan met de snelle Porsche. Zo was er eerder een klant die bij de dealer ontdekte dat er geen spoiler op zijn GT3 stond en een klant die vertrok met de plastic bescherming voor het transport nog tussen de veren.

Allemaal geïsoleerde voorvallen natuurlijk, maar voor een wagen met zo'n lage productie loopt er precies toch wel veel mis...

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Grunt 18:36
afbeelding van Grunt

Is Porsche niet het enige merk dat nog van die blanco afdekplaatjes gebruikt? Zodat je 150.000 euro betaalt voor je GT3 en er de hele tijd mee wordt geconfronteerd dat je 15 opties niet hebt gekocht. Zo eighties!

Yvesw 19:07
afbeelding van Yvesw

Zwijg me over die afdekplaatjes! We rijden hier geregeld met full-option wagens rond en dan nog zijn er lege knopjes. :-)

Volgens mij een leugen van automakers om achteraf alsnog opties uit te vinden :-)

John 21:03
afbeelding van John

"plastic bescherming voor het transport nog tussen de veren" , hebben wij ook meegemaakt met een directiewagen. We kochten er eentje met 29.500km. Bij het onderhoud op 30k bleken die dingen er nog onder te zitten :-)

Piet 09:46
afbeelding van Piet

Sinds ze overgenomen zijn door VW, zullen ze ook aan de VW-kwaliteitsnormen moeten voldoen :-)

buyck 12:41
afbeelding van buyck

Kwantiteit is belangrijker geworden dan kwaliteit helaas. VW heeft de dwaze gedachte in zijn hoofd gestoken om de grootste autobouwer ter wereld te worden. En zijn rivaal Toyota die ook om de haverklap miljoenen auto's de laatste jaren heeft moeten terugroepen is idd de grootste. Ze mogen er trots op zijn...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws