Stoute hond? Hond kauwt stuk uit Aston Martin

aston-martin-db9-chewing-dog

Deze Britse eigenaar wist niet wat hem overkwam toen hij op een dag thuiskwam. Zijn hond, een Border collie spaniel cross, was volledig bedekt met witte schilfers. Algauw zag de eigenaar dat dat niet door een vogel of pantoffel kwam maar dat zijn eigen Aston Martin een stukje kwijt was.

De reden waarom de hond het deed is duidelijk. De hond voelde zich eenzaam omdat het baasje vaak weg van huis was, al beet ze nog nooit eerder iets stuk. De meeste honden gaan dan echter knagen aan de deuren, zetels of stoelpoten, deze hond heeft blijkbaar een heel dure smaak. Dat de hond goed besefte wat ze gedaan had, blijkt uit de uitleg van haar baasje. 'She avoided me after she did it and she was gone the next day.'

dure verlatingsangst

Het lijkt ons normaal dat de hond daar een straf voor zou krijgen maar volgens het baasje was hun relatie al niet zo goed - deze hond kon het niet goed vinden met de andere hond in het gezin - en was hij al van plan om haar weg te schenken. Deze auto-tuning was dus de druppel die de emmer deed overlopen. Geen heropvoeding van het baasje dus, die er ook niet aan denkt wat extra tijd bij de hond te spenderen. Nochtans zou dat dit soort gedrag voorkomen hebben.

aston-martin-db9-chewing-dog

De schade aan de Aston Martin DB9 Volante wordt geschat op 3.000 Britse pond, al zou de verzekering van de eigenaar de schade wel kunnen dekken.

aston-martin-db9-chewing-dog

Met dank aan Cliff voor de tip!

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Sven 10:40
afbeelding van Sven

"Het lijkt ons normaal dat de hond daar een straf voor zou krijgen" is de typische opvatting die mensen in dit geval hebben, maar puur door onwetendheid komen! Als je een border collie kruising in huis haalt, MOET je daar tijd insteken, net als met een spaniel. Dit zijn WERKhonden. Zeker de border collies horen bij de meest actieve hondenrassen die er zijn. Als jij de hond geen uitlaat geeft aan die energie, dan begint die zelf alternatieven te zoeken.

Het is dus NIET de hond die gestraft zou moeten worden - die heeft trouwens om te beginnen ook geen idee van nominale waarde - maar de eigenaar zelf die hier volledig verantwoordelijk is. Met deze zin neer te schrijven én "Stoute hond!" in de titel te plaatsen werk jij persoonlijk mee aan de grootste opvatting die er over honden bestaat en jammer genoeg één van de redenen is waarom er zoveel in asielen terecht komen. Het is bijna nooit de schuld van de hond, die doet enkel wat hem is aangeleerd.

Sven 10:46
afbeelding van Sven

Dat je een hond dingen juist moet aanleren klopt, maar dat je de hond als die in de fout gaat terechtwijst is ook maar normaal, denk ik. J

Je raakt wel de kern, de hond mist aandacht en gaat zich uitleven op iets anders.

Nu, mocht de hond een tafelpoot gekozen hebben, we zouden er niet over bericht hebben. Het ging om ons het aparte van de wielboog van de auto.

Kris 17:04
afbeelding van Kris

Daar geef ik u volste gelijk in Sven , vele mensen kopen een hond dat moet dienen als sieraad in huis ... Net hetzelfde als die honden in Riemst , de eigenaar zijn volle schuld en ik vind dat hij een jaar in een cel mag gaan zitten voor opzettelijke verwondingen . Honden kennen niet hetzelfde wat wij kennen ... Maar ja , deze auto is dan wel de grootste rommel als een hond dat krijgt gedaan dat heb je met POLYESTER ...

Michael 19:14
afbeelding van Michael

Deze reactie is duidelijk en correct gezegd.. Natuurlijk blijft dit een spijtige zaak maar in mijn geval is dit zeker niet 100% de hond zijn fout.

Sven Overheul 11:17
afbeelding van Sven Overheul

Beste Sven,

De berichtgeving kan natuurlijk, want het is op zich wel bijzonder. Wat ik voorstel is om simpelweg de verwoording aan te passen. De hond is nooit aangeleerd om niet aan de auto te kauwen - want je gaat er vanuit dat dit niet gebeurd, vandaar ook dat het artikel enige amusementswaarde heeft an sich.

Als de "Stoute hond!" in de titel wordt vervangen door "Luie eigenaar!" bijvoorbeeld, hebben we het al over iets anders. Alsook zou de sfeer van het artikel aangepast kunnen worden door: "De hond wist natuurlijk niet dat dit niet mocht, maar omdat de eigenaar veel van huis is en daarom te weinig tijd met de hond doorbrengt, zocht die een uitlaat voor alle opgekropte energie. Jammer genoeg voor de man was dit geen klassieke tafelpoot, maar de wielboog van zijn Aston Martin."

Elk jaar belanden er duizenden honden is asielen omdat de algemene mening is dat het "een domme hond is, die niet kan luisteren" of weer één die "zo stom is om de zetel kapot te kauwen". Het anders formuleren van jouw - verder leuk en prima - artikel, zou misschien wel bij enkele eigenaars het licht laten zien. Weet je, al is het maar één!

Ik besef ook goed genoeg dat jullie hoofdzaak hier auto's is natuurlijk. Maar omdat onze trouwe vrienden zelf niet kunnen spreken, is het aan ons om er voor op te komen. Want al lijkt het maar een kleine nuance. In de praktijk kan het een groot verschil hebben!

In ieder geval al bedankt om dit te lezen en te overwegen.

Wim 11:42
afbeelding van Wim

idd, je hebt een punt, mensen moeten beseffen dat een hond in huis halen ook werk is, en dat je hem zomaar kan weggeven wanneer hij niet aan je verwachtingen voldoet.

kurt1 13:03
afbeelding van kurt1

Ik ben volledig akkoord met het voorstel van Sven Overheul!

Als zijn Aston hem dierbaar is moet hij de hond er niet laten rondhangen.

kurt1 13:07
afbeelding van kurt1

"Debiele eigenaar zet hond bij Aston Martin en geeft hond de schuld als het foutloopt" is eigenlijk de kern van de zaak.

Marc 09:48
afbeelding van Marc

Tja , vind het spijtig dat de hond nu weer de grote schuldige is , nochtans ligt het hier puur aan de opvoeding .
En zeker als men een werkhond als border collie of kruising er van zijne energie laat opstapelen door er weinig mee bezig te zijn .
Waarom denkt ge dat de asiels overvol zitten .
Mensen hebben in het begin grote plannen met hun hond....maar na ne tijd worden ze het moe er hun tijd nog in te steken .....en dan moet de hond zijne energie ergens anders mee kwijt geraken .
En dan gebeurd zoiets :-(
En de hond maar weg doen zeker ?
Tja ....dierenliefde komt na de autoliefde hier !

Techno Patat 15:39
afbeelding van Techno Patat

Kan je lezen? Indien ja: heb je meer gelezen dat de titel? Indien ja: heb je de comments gelezen? Geloof het niet...

Zeker jammer van de aston, nog jammerder van de hond! En zeker de eigenaar z'n fout ook.

Maar om op een autosite te beginnen klagen over de volle asielen is zoals op de site van Victoria's secret klagen over de afvalberg... Het helpt toch niet. Ikzelf heb ook honden gehad die goed opgevoed waren. M'n schoonouders halen hun honden altijd uit het asiel en als ik begin aan een hond is het ook de eerste plek waar ik ga kijken... En ik raad al m'n vrienden/kenissen dat ook aan!

Maar over het internet de wereldverbeteraar uithangen helpt niet denk ik ze ;-)! Zeker niet als er al een 4-tal u voor waren :D!

Adriaan 16:18
afbeelding van Adriaan

Ik ben vooral teleurgesteld dat die zijflank niet uit bv aluminium gemaakt is :p Dan had die hond er niet zo makkelijk door geraakt. Foei Aston Martin ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws