Yokomo RC Drift World Championship

In Japan werd vorige week het Yokomo Drift World Championship g̶e̶r̶e̶d̶e̶n̶ gegleden. Niet met grote jongens driftwagens, wel met wagens die maar 1/10de zoveel plaats innemen. En o ja, ze zijn elektrisch.

Driften is hot. Hoewel het in Japan al even lang bestaat als de samoerai zelf, loopt het hier in België niet zo'n vaart. Naar alle waarschijnlijkheid omdat de meeste Belgen nu eenmaal geen heerlijk bergweggetje achter hun huis hebben liggen.
In Japan kennen ze dan weer een ander probleem, alle wagens zijn er wettelijke begrensd op 280pk en 160 km/u. Inwoners die de wet liever niet overtreden - lijkt me in Japan nooit een goed idee - en ook niet over het budget beschikken is er de RC driftscene.

In die scene van batterij aangedreven wagens werd vorige week het Yokomo wereldkampioenschap gereden. Dit jaarlijks kampioenschap toont aan hoe serieus ze in Japan bezig zijn met het RC driften. Met een professionele jury, gasten vanuit het "echte" driftcircuit en de verplichte babe is het dan ook de place to be voor de miniatuurdrifters onder ons. We willen je de beelden die er geschoten zijn dan ook niet onthouden voor tijdens je middagpauze.

In Europa moeten we trouwens wachten tot juni 2013 voor het Yokomo Open European RC Drift Championship dat doorgaat in Nederland. Wrijf je batterij al maar warm...

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Tizer 19:54
afbeelding van Tizer

Gaaf stukje tekst! Heb al weer zin in het open EK komend jaar. Dit jaar was reuze gezellig met veel goede rijders.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws