BMW dealer wil leenwagen terug, zet grove middelen in

"Garagisten zijn gangsters", een quote die je nog wel eens kan horen als je over herstellingen of onderhoudsfacturen praat. Wat het te maken heeft met het artikel? Wel, een Zuid-Afrikaanse BMW-dealer verkocht enkele maanden terug een nieuwe 320d. Helaas voor de koper waren er meerdere defecten en moest de wagen bijna direct terug binnen voor herstelling. Keurig als het is kreeg de man een leenwagen ter zijner beschikking...

Wat zich daarna afspeelde is best al schokkend te ervaren als het je zou overkomen. De regionale hoofdzetel had de dealer gemeld dat zij de kosten voor de herstelling niet zullen dekken. De mankementen aan meneer Cole's wagen gingen van een defecte airco tot slecht uitgelijnde deuren enzovoort. Al die tijd werd er druk over en weer geschreven naar alle betrokken instanties. De onfortuinlijke koper had al die tijd een BMW 325i ter zijner beschikking en dat was ook zijn enige vervoer. Tot de dealer te horen kreeg dat hij aansprakelijk is en de kosten dus zelf moet dekken.

Zonder enige waarschuwing schakelde de BMW dealer Netstar in. Netstar is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het tracken van wagens en terugvorderingen. Een beetje zoals het tv-programma "Operation Repo" laat zien maar dan zonder een obesitas monster en een zelfverklaarde Hulk Hogan die je wagen aan de haak slaan en dan pas vertellen wat er aan de hand is.

Het Netstar team trok naar de man zijn werkplek, viel binnen met meerdere gewapende mannen en eiste de sleutels voor de leenwagen. Verbouwereerd overhandigde de man de sleutels en ging zijn persoonlijke spullen mee uit de wagen halen. Onder begeleiding van de gewapende "agenten". Alsof dat nog niet dramatisch genoeg was, cirkelde er de hele tijd een Netstar helikopter boven de parking voor het geval de man op de vlucht zou slaan. Beetje overdreven, niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws