Nissan Hyper Punk Concept is elektrische crossover voor de gamers van morgen — letterlijk (2023)

Nissan Hyper Punk Concept 2023

Nissan heeft alweer een nieuwe conceptcar op ons afgevuurd, en we weten nog niet helemaal zeker wat we ervan moeten vinden. Volgens Nissan is de auto alleszins gericht op de creatieve zielen van de toekomst... En die kunnen er straks al gewoon mee gaan spelen in Fortnite.

De Japan Mobility Show komt eraan, en dat zal je geweten hebben. Dat geldt al helemaal als je het Nissan-nieuws van naderbij volgt, want in aanloop naar het autosalon pakten zij alvast een hele familie aan conceptcars uit. Zo kregen we al een crossover voor de toekomstige hipster, een offroader voor de aankomende avonturier en een luxe-MPV voor de succesvolle onderne(e)m(st)er van morgen te zien. Er werd ons echter nog één studiemodel beloofd...

Creativiteit stimuleren

Dit is 'm dan, en Nissan noemt hem de Hyper Punk Concept. Die naam vat zijn design ook best samen, want wat is ons dit zeg. Zo lijkt zijn koetswerk te bestaan uit een opeenvolging van driehoekige en trapezoïdale vlakken en terwijl je dat woord nog aan het verteren bent, doet de verlichting er nog een schepje bovenop. Die vormt vooraan namelijk twee LED-stroken die de rondingen van de wielkasten volgen, terwijl de achterlichten bestaan uit kleinere LED-balkjes die kriskras door elkaar een grotere LED-balk vormen... En over LED-balken gesproken: in elk wiel vind je er nog drie die samen een driehoek voorstellen.

Nissan Hyper Punk Concept 2023

Binnenstappen doe je dan weer langs een set vleugeldeuren, die toegang bieden tot een al even gestoorde cabine. Die vormt namelijk een soort van virtuele cockpit rond de bestuurder, die met behulp van AI en biosensoren je stemming aftoetst. De displays en de muziek worden dan aangepast om je creativiteit te stimuleren, want volgens Nissan is deze Hyper Punk Concept gericht op de influencers van de toekomst. Voorlopig blijft hij echter voorbehouden aan de gamers, want Nissan brengt de auto straks uit op Fortnite. Bekijk je hem liever in de werkelijkheid, dan is hij straks ook te zien op de Japan Mobility Show in Tokio vanaf 25 oktober.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws