Wuling Hongguang Mini EV pick-up is schattigste "6x6" ter wereld!

Wuling E50 Mini EV Pick-up 6x6

Op het Chengdu autosalon in China (ja, er gaan nog autosalons door in 2020) toont Wuling een wel zeer speciale concept. De Hongguang Mini EV pick-up is namelijk een Mercedes G63 AMG 6x6... met dwerggroei. Is het fout van ons om dit stoer te vinden?

De lijn tussen schattig en stoer blijkt tamelijk dun te zijn. Want deze Wuling Hongguang Mini EV pick-up doet ons continu van mening veranderen. De éne keer liggen we op de vloer van het lachen, kijken we echter nog eens, dan vinden we het best een stoer statement.

Elektrische zeswieler

Nu goed, de concept. Wat is dit juist? Wel, in de basis neemt Wuling haar Mini EV E50 Een petieterige elektrische auto met een accu van 13.8 kWh en een elektromotor van 26 pk. Daarachter kleeft Wuling vrij letterlijk een laadbak. Een bak die toelaat om een extra setje wielen te plaatsen. Waardoor een mini 6X6 geboren is! Ga er echter niet van uit dat alle 6 wielen aan worden gedreven.

Daar stopt Wuling trouwens niet, want de gehele voorzijde wordt stoerder én breder gemaakt. Petieterige velgen met offroadbanden en een rauwe lak maken het plaatje af. Ons doet het alvast luidop dromen. Wat als Ligier met een 6X6 op de proppen zou komen? Of ook: wat als Mercedes een nieuwe generatie van haar G-Klasse 6x6 op de markt zou brengen maar dan met één elektromotor aan elk wiel? +1.000 pk in een G-Klasse pick-up? Ach kom, de wereld is toch al langer van het paadje.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws