Audi Prologue Concept rijdt ook zonder chauffeur

audi-proloue-piloted-driving_01

Het Duitse merk met de vier ringen stuurde dan wel een A7 zonder chauffeur 900 km naar de Consumers Electronics Show, op de show zelf steelt zijn jonger broertje de show als autonoom rijdende Prologue piloted driving concept. Zonder een meter te hebben gereden.

Moest je Audi's Prologue Coupé Concept gemist hebben, de conceptwagen is de voorbode van de nieuwe designtaal van het merk. Nu krijgt de concept een kleine update zodat 'ie ook kan fungeren als autonoom rijdende wagen op de Consumers Electronics Show in Las Vegas. Kwestie om Mercedes wat weerwerk te bieden met hun - rijdende worm - F 015 concept.

zentrales Fahrerassistenzsteuergerät

Net zoals elke andere wagen die kan rijden zonder chauffeur beschikt de concept over een resem aan camera's. Die sturen hun beelden dan door naar een centraal brein zodat de wagen autonoom kan rijden. Dat brein werd trouwens gedoopt tot zentrales Fahrerassistenzsteuergerät. Al mogen we van Audi ook de afkorting zFAS gebruiken.

Verder wijzigingen aan de conceptuele Audi zit in de aandrijflijn. De 4.0 liter twin-turbo V8 krijgt hulp van een elektromotor waardoor de wagen over 677 pk en 950 Nm beschikt. Een beetje absurde cijfers voor een wagen die zelf moet rijden, niet Audi?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws