Ford Start Concept in Peking

Ford stelde nog nooit een wereldprimeur voor op een Chinese autoshow, maar bracht daar vandaag verandering in. Het is met dit concept dat Ford uitpakt op de Peking Autoshow. Het was inmiddels meer dan drie jaar geleden dat Ford nog eens naar buiten kwam met een concept. Deze Ford Start Concept is echter meer dan alleen een design-studie, er schuilt namelijk een nieuw blok onder de motorkap.

Zo zou dit concept een zeer efficiënte 1.0 liter EcoBoost driecilinder krijgen. Klinkt slap, maar het zou de kracht van de grotere I-4 herbergen. De CO2 uitstoot van de 1.0 liter zou minder dan 100 gram per kilometer zijn. Update: De 1.0 liter EcoBoost zullen we terugvinden in de volgende generatie Focus.

Het segment van dit concept is niet moeilijk te achterhalen. We kijken naar een stadswagentje waar heel wat mensen naar zoeken. Meer dan vijftig procent van de mondiale populatie zou in stedelijk gebied wonen, in 2050 zou dat stijgen tot zeventig procent. En van die potentiële groei wil Ford graag gebruik maken.

Ford Start Concept

Maar met toppers als de Mini en de Fiat 500 in je segment, is het geen eitje om er een deel van de taart te krijgen. Ford pakt daarom niet alleen uit met een zeer gebruiksvriendelijke en milieuvriendelijke motor, ze trachtten ons ook te bekoren met een leuk design. En leuk is het, al doet het ons wat snel aan Audi / Alfa Romeo denken (en dat is een compliment). Laat ons hopen dat er wat lijnen doorsijpelen naar de nieuwe KA.

Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept
Ford Start Concept

Via Fomoconews

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
BertR. 17:02
afbeelding van BertR.

Die coupé-achtige lijn belooft niet veel goeds voor de achterste inzittenden.

Pieter Aertgeerts 17:07
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Ik denk dat dat nog goed meevalt (mocht er al een achterbank zijn). Op de eerste (grote) foto in het artikel zie je het goed. Het dak loopt nog wat verder door dan de chrome sportieve lijn doet vermoeden.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws