smart toont voorsmaakje volgende ForTwo en crossover in Frankfurt

smart-forstars-concept

Smart loopt al een poosje achter op de planning voor de volgende ForTwo. Op het salon van Frankfurt willen ze het publiek alvast warm maken met een concept car die laat zien hoe die ForTwo er volgend jaar zal uitzien.

Tegen eind 2014 moet de ForTwo er zijn. Hij zal gebruik maken van een nieuw platform dat samen met Renault werd ontwikkeld - en waar renault de Twingo op zal bouwen. Smart kiest opnieuw voor een driecilinder motor met vermogens tussen de 65 en 105 pk. Dat vermogen zou op de achterwielen worden overgebracht door middel van een manuele zesbak of een automaat met zeven versnellingen, de semi-automaat wordt uit het aanbod gehaald.

opnieuw ForFour

Voor de andere concept car rakelt Smart de naam ForFour weer op, het uiteindelijke productiemodel zou die benaming althans krijgen. Smart kiest ook hier weer voor een achterwielaangedreven model, waar ook de motor achterin zit. Dat is een trademark van Smart en zal niet wijzigen volgens Dieter Zetsche, grote man bij Mercedes. De ForFour krijgt een spin-off die wat hoger zal staan, toch zal hij volgens de bron geen rechtstreekse concurrent vormen voor de Mini Countryman of Volkswagen Taigun. Daar hebben ze bij Mercedes binnenkort de GLA voor.

Afbeeldingen bij het artikel zijn afkomstig van het smart Forstars Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Wim 16:14
afbeelding van Wim

of een nieuw Cars figuurtje

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws