Officieel: Renault Talisman

renault_talisman_009

Bij Renault willen ze al een tijdje een nieuwe grote auto, vooral om op de Chinese markt wat meer bekendheid te verkrijgen. Liever dan een volledig nieuw model te ontwikkelen, lenen ze bij Samsung de SM7 en dopen deze om tot Talisman.

Laat het geen beperking zijn dat de naam al eerder voor een concept car gebruikt werd, dat gebeurde ook met onder andere de Scénic. Onder de kap ligt overigens een 2.5 V6 met 190 pk en 243 Nm of een 3.5 V6 met 258 pk en 330 Nm, beiden gekoppeld aan een automatische zesversnellingsbak.

Een Talisman wordt voorlopig enkel in China aan de man gebracht, voor een prijs van 318.000 RMB (omgerekend 38.652 euro). Productie gebeurt naast de Samsung SM7 in Korea, waarmee ook een hele hoop transport wordt uitgespaard.

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Yvesw 08:33
afbeelding van Yvesw

@Wax: Met de juiste velg en die vier uitlaatjes ziet hij er zelfs nog spannender uit dan een Audi!

Yvesw 10:08
afbeelding van Yvesw

@Wax: Renault draagt al zeker zijn steentje bij voor de diversiteit ;) Megane, Twingo, Wind zijn allemaal leuke wagens om in het straatbeeld te zien. Peugeot hinkt achterop in mijn ogen. Het laatste spannende dat zij hebben uitgebracht is de RCZ en die zie je amper rijden...

Anonieme gebruiker 13:10
afbeelding van Anonieme gebruiker

Peugeot 508 look alike als je het mij vraagt.

Techno Patat 19:52
afbeelding van Techno Patat

Die koplampen doen me wat denken aan de dacia lodgy! Maar afgezien daarvan inderdaad een knap ding! Hier ga je dat niet zien maar eigenlijk heeft renault al genoeg leuke karretjes nu!

@Yves: de RCZ zie ik ongeveer evenveel als een TT, Z4 en SLK! De nieuwe Z4 zie ik bedroevend weinig :O!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws