Vijf spelletjes om op reis in de auto te spelen, Autofans-editie

Dacia Jogger op reis 2022

Je bevindt je in een auto tijdens een ellenlange rit, of je wil een lijstje schrijven op donderdagnamiddag en bent even het creatieve noorden kwijt. Beide situaties leiden tot dezelfde oplossing: tijd voor wat bezigheidstherapie! Hieronder vind je vijf automobiele variaties op klassieke spelletjes om tijdens een roadtrip te spelen.

We kennen het gevoel: je gaat op roadtrip met je kroost, een stel kinderlijke vrienden of gewoon een snel vermoeide partner en na een klein uurtje vervelen die zich al te pletter. Dan hoef je als autoliefhebber echt niet te vervallen in de gewoonlijke routine van het babynamen verzinnen of het raden welke bekendheid er op je voorhoofd gepend staat. Hieronder vind je vijf variaties op bekende spelletjes, maar dan met een autogerelateerde twist!

Nummerplaatbingo

Toegegeven, deze klassieker bestond ook voor onze bedenkelijke ingeving van donderdagnamiddagcreativiteit gewoon al. Het principe is simpel maar vraagt misschien wel een half minuutje voorbereiding. Zoek dus een paar stukjes kladpapier en schrijf op elk exemplaar zoveel Europese landen op als je nog van je aardrijkskundelessen kunt herinneren. Eens terug onderweg probeer je een nummerplaat voor elk land op het kaartje te vinden. Schreeuw gewoon “Bingo” wanneer je als eerste de vondst wil claimen. Ook de bestuurder kan meedoen, maar die moet dan wel vertrouwen op de onschuldige hand van één van de inzittenden om zijn of haar kaartje in te vullen…

Skoda Kamiq Tsjechische nummerplaat 2022

Merkenslang

Dit is een eenvoudige variatie op de woordenslang, waarschijnlijk één van de meest uitgemolken reisspelletjes in de geschiedenis van reisspelletjes. Daarbij noemt iemand een woord in een bepaalde categorie, en de volgende probeert een woord te vinden dat begint met de laatste letter van wat de voorganger net zei. Als autoliefhebber duurt het natuurlijk niet lang voor je dit met automerken begint te doen. Moeilijk is het dus niet: de eerste zegt “Opel”, de tweede kiest “Lexus” en je bent weer vertrokken voor zeker vijf minuten autofun.

Ik zie de auto die jij niet ziet

Over uitgemolken reisspelletjes gesproken: ‘Ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ moet er zowat de daddy van zijn. En toch is er blijkbaar nog niemand op het idee gekomen om een variant met auto’s in het middelpunt te commercialiseren, terwijl je onderweg vrijwel niets anders tegenkomt. Tot wij er ons mee gingen moeien, want Autofans presenteert: ‘Ik zie de auto die jij niet ziet’. Kies de meest obscure automobiel die je in je directe omgeving kunt vinden, en het raden is begonnen. Wel zeggen wanneer de auto in kwestie net een afrit genomen heeft, want anders blijf je bezig.

Dacia Jogger op reis 2022

Ik ga op roadtrip en neem mee

Het klassieke ‘Ik ga op reis en neem mee’ eindigt zowat altijd met generische zaken zoals onderbroeken, boeken en eten, maar wat met de bestuurder? Die heeft vast uren voorbereiding gestoken in het reisklaar maken van zijn of haar auto, dus die kunnen rechtstreeks in een nieuwe variatie gegoten worden. Bij ‘Ik ga op roadtrip en neem mee’ noem je om beurten één autogerelateerd object dat je absoluut mee moet hebben wanneer je een lange rit maakt. We zeggen zo maar iets: een extra koppakking indien je een Britse auto hebt, een setje ontstekingskaarsen als je met een Saab rijdt of natuurlijk een reservemotor voor het geval je reis met een Mazda RX-8 gebeurt. Of je kan gewoon beginnen met zaken als verse olie, een fluohesje, een krik… afhankelijk van de gewenste moeilijkheidsgraad.

Segmentenspel

Als het ‘segmentenspel’ je bekend in de oren klinkt, dan ligt dat er waarschijnlijk aan dat je al van het ‘categorieënspel’ gehoord hebt. Daarbij noemt iemand een categorie, en moet je om de beurt zoveel mogelijk zaken daarbinnen opnoemen tot iemand niks meer weet. Klinkt wat magertjes, niet? Tenzij je het met autosegmenten doet! Iemand noemt een segment en je noemt om beurten auto’s die daaronder vallen. Voor het C-segment zijn dat bijvoorbeeld een Volkswagen Golf, een Ford Focus, een Hyundai i30… Zo ga je maar door tot je alle segmenten, en dus alle auto’s ter wereld, gehad hebt… Genoeg inspiratie om je heen. Goede reis!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws