Wacht, wat? Tesla Model Y is er nu ook als lichte vracht

Tesla Model Y lichtevracht Frankrijk 2024

Ben je op zoek naar een nieuwe bestelwagen, maar mag het wel eens iets elektrisch zijn? Dan kan je nu ook bij Tesla terecht, want zij gaan hun immer populaire Model Y aanbieden met slechts twee stoelen en een laadruimte van dik 2.000 liter… Al moet je er voorlopig wel eentje importeren uit Frankrijk.

Elektrische bestelwagens winnen aan terrein en dat is ook Tesla niet ontgaan. Zo spreken de Amerikanen al even over de komst van een elektrische bestelwagen en in hun thuismarkt hebben ze met de Cybertruck en de Semi inmiddels al een elektrische pick-up én een elektrische vrachtwagen in het aanbod. Dat tweetal waagde de oversteek naar Europa echter (nog) niet maar geen nood, want er is nu een alternatief.

Grotere koffer én groter rijbereik

Op zijn LinkedIn-pagina heeft Clément Maguet, de Franse Senior Account Manager van Tesla, namelijk een paar plaatjes gedeeld van een nieuw bedrijfsvoertuig van het merk. Dat is deze keer echter geen vrachtwagen, pick-up of zelfs bestelwagen maar gewoon een Model Y… Maar dan wel eentje waarvan de achterbank verwijderd werd om een vlakke laadvloer te bekomen, met een totaal koffervolume van maar liefst 2.158 liter tot gevolg. Dat is trouwens ook niet het enige voordeel want dankzij de gewichtsbesparing die het verwijderen van de achterbank met zich meebrengt, moet deze lichtevracht-Model Y maar liefst 565 kilometer ver komen — in onbeladen toestand, wel te verstaan. Dat is 32 kilometer verder dan de reguliere ‘Long Range’-versie op een volle accu haalt.

Tesla Model Y lichtevracht Frankrijk 2024

Er is echter één ‘maar’: deze variant van de Model Y wordt voorlopig enkel aangekondigd voor de Franse markt, waar Tesla wil inpikken op de fiscale voordelen voor lichte vrachtwagens. Bij ons zijn elektrische auto’s sowieso al vrijgesteld van zowel de jaarlijkse verkeersbelasting als de belasting op inverkeerstelling, ongeacht of het om personenwagens of bedrijfsvoertuigen gaat. Toch zou deze Model Y ook hier een leuk alternatief kunnen zijn voor de vele elektrische bakkersauto’s die inmiddels verkrijgbaar zijn, zoals de Citroën ë-Berlingo en Renault Kangoo E-Tech… Dus wat denk je, moet Tesla deze Model Y-zonder-achterbank ook bij ons op de markt brengen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
David 10:07
afbeelding van David

Een elektrische lichte vracht (maar dan een echte) met een bereik van 450 km daar is wel een markt voor...
Ik zie me echter deze Tesla niet laden met snoeiafval. Voor bij ons geen meerwaarde vrees ik

Adriaan 11:27
afbeelding van Adriaan

Dit lijkt me ideaal voor bpost pakjes levering, ik heb nu bij ons in de buurt medelijden met die renault kangoo's, volle vaart toekomen voor een huis, motor uit, pakje leveren, instappen, motor aan, volle gas 50 meter weer hetzelfde. Dan zou een EV busje/auto zoveel logischer zijn, en vooral veel minder slijtend op de mechaniek.

Baeyens Paul 16:27
afbeelding van Baeyens Paul

Ik ben zeker geïnteresseerd. Binnenkort worden de voordelen van elektrische voertuigen toch weer afgenomen en dan is een elektrische lichte vracht wel voordeliger

Michel Coppens 05:51
afbeelding van Michel Coppens

In België krijgt je, als zelfstandige, de btw 100% terugbetaald bij lichte vracht, tgo 50% bij een personen wagen

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws