Vernieuwde Ford Kuga geprijsd: dit kost de populairste plug-in van Europa (2024)

Ford Kuga prijs 2024

In zijn tweede generatie kreeg de Ford Kuga een plug-inhybride aandrijflijn, en dat lijkt te hebben geloond. Zo is de SUV al een paar jaar op rij de populairste stekkerhybride van Europa. Mag hij ook na zijn facelift op die stekkertroon blijven zitten? Tijd voor een kijkje in zijn nieuwe prijzen.

Een maandje geleden ging bij Ford het doek van de vernieuwde Kuga en van vooraf gezien, had je gerust kunnen denken dat het om een gloednieuw modelletje ging. Zo ging het complete front op de schop en werd het ingeruild voor een neus die wat meer doet denken aan de Amerikaanse auto's van het merk. Daarnaast kreeg met name de plug-inhybride een duwtje in de rug, want die ging van 225 pk naar 243 pk aan vermogen… Maar wat moet je daar voor over hebben?

Benzine, full-hybrid of plug-inhybrid

Ford heeft nu zijn antwoord klaar, want ze hebben een prijs gekleefd op de vernieuwde Kuga. In het geval van de plug-inhybride luidt die prijs 45.375 euro, of toch indien je voor de Titanium-versie gaat. Dat is de basisversie voor de SUV waar Ford — in tegenstelling tot flink wat andere constructeurs — ook de PHEV meteen in aanbiedt. Dat het een basisversie is, hoeft echter niet te betekenen dat je met een karig uitgeruste auto de dealer buiten rijdt. Reken bijvoorbeeld standaard op cruise control, parkeersensoren voor- en achteraan, een achteruitrijcamera, automatische klimaatregeling in twee zones en licht- en regensensoren.

Ford Kuga prijs 2024

Mag het toch nog wat meer zijn, dan kan je voor 47.175 euro kiezen uit een sportievere ST-Line- of een avontuurlijkere Active-aankleding voor je PHEV. Daarvan is er telkens nog een ST-Line X- of Active X-versie die en resem extra veiligheidssnufjes, zoals dodehoeksensoren en adaptieve cruise control, toevoegt voor zo’n 4.000 euro extra. Hoeft je Kuga daarentegen geen stekker te hebben, dan kan je hem ook bestellen als 150 pk sterke 1.5-benzine vanaf 38.705 euro, als 180 pk sterke full-hybrid met voorwielaandrijving vanaf 42.830 euro of als 183 pk sterke, vierwielaangedreven full-hybrid vanaf 44.580 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws