Deze Hyundai Ioniq 5 is dé auto voor Disney-fans

Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinium Edition 2023

Heb jij zo’n schap vol Disney-hebbedingen in huis? Dan hebben we nog iets beters voor je gevonden, want deze speciale editie van de Hyundai Ioniq 5 eert de 100ste verjaardag van het productiehuis. Je zal enkel iets meer moeite moeten doen om hem in huis te halen dan voor het gemiddelde poppetje…

Feest en taart, want de Walt Disney Company viert zijn 100ste verjaardag. Wat heeft dat met auto’s te maken? In de verste verte niets, of dat zou je toch denken. In de VS is Hyundai namelijk een officiële partner van Disney, dus het spreekt maar voor zich dat ze met een actiemodelletje komen om het jubileum in de bloemetjes te zetten.

Enkel de velgen, aub

Maak dus kennis met de Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinium Edition, en vooral met zijn Mickey Mouse-velgen. Zo worden de reguliere sloffen van de elektrische Hyundai vervangen door 20 inch grote exemplaren met muizenoortjes erin afgebeeld, en zelfs zonder die referentie zou je de velgen best knap kunnen noemen. Binnenin word je verwelkomd door een Disney-begingeneriekje wanneer je de Ioniq 5 opstart, en vind je Disney-logo’s gestampt in onder andere de hoofdsteunen en de centrale armleuning. Tot slot steekt het koetswerk in een matgouden lak, want iedereen houdt van matgouden lak.

Hyundai Ioniq 5 Disney100 Platinium Edition 2023

Hyundai gaat 1.000 stuks van deze Ioniq 5 Disney100 Platinium Edition bouwen, maar over Europese plannen spreekt het voorlopig niet. De kans is dan ook klein dat deze speciale editie buiten de VS zal treden, want het is specifiek de Amerikaanse Hyundai-importeur die zich verbonden heeft met Disney. Stiekem hopen we echter dat ze die velgen nadien ook afzonderlijk op de markt brengen… Bespaart je weer wat importkosten als je echt zo’n Disney-geïnspireerde Hyundai Ioniq 5 op je oprit wil.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws