Porsche eert “gevaarlijkste race ter wereld” met koppel speciale 718 GT4 RS’en (2023)

Porsche 718 Cayman GT4 RS TAG Heuer Panamericana 2023

Bij Porsche zijn ze niet vies van speciale edities, maar dit tweetal 718 GT4 RS’en is wel heel speciaal. Hoewel ze met twee zijn, zal er namelijk slechts eentje van verkocht worden. Het andere exemplaar is waarschijnlijk niet meer levensvatbaar eens Porsche ermee klaar is, want ze nemen ermee deel aan de Carrera Panamericana.

De Carrera Panamericana vond in zijn oorspronkelijke vorm maar vijf jaar plaats — van 1950 tot 1954 — maar de Zuid-Amerikaanse race heeft een speciaal plekje in Porsches hart. De Duitsers baseerden namelijk maar liefst twee belangrijke namen binnen hun gamma op wat ze zelf “de gevaarlijkste race ter wereld” noemen: die van de ‘Carrera’-versies en natuurlijk die van hun vijfdeurs coupé: de Panamera. Wil je echter een Porsche die al helemaal uit zijn voegen barst van de Carrera Panamericana-verwijzingen, dan begin je best al te sparen.

Eén racer, één verzamelstuk

Op zijn Rennsport Reunion heeft Porsche namelijk niet alleen de 911 GT3 R Rennsport onthuld, maar ook deze twee speciale 718 Cayman GT4 RS’en. Vond je de naam van het standaardmodel al een hele mond vol, wacht dan maar tot je hoort hoe deze special edition heet want dit is de ‘Porsche 718 Cayman GT4 RS TAG Heuer x Porsche - Legends of Panamericana’. Het duo moet dan ook verwijzen naar de twee Porsche 550 Coupé’s die 70 jaar geleden deelnamen aan de Carrera Panamericana-race van 1953. Zo steken ze in het ‘Le Mans Silver Metallic’ en werden ze voorzien van TAG Heuer-logo’s en een donkerrood Pegasus-embleem, het toenmalige beeldmerk van Mobil Oil. Binnenin vind je een unieke set stopwatches van TAG Heuer in de middenconsole, en stiksels in de kleuren van de Mexicaanse vlag.

Porsche 718 Cayman GT4 RS TAG Heuer Panamericana 2023

Verder krijgen de 718’s elk een racenummer in een gele bol op de flanken, dat net als de oorspronkelijke racewagens 152 of 154 zal zijn. De auto met nummer 154 werd afgelopen weekend alvast aan het publiek getoond, en die zal later deze maand effectief deelnemen aan de moderne variant van de Carrera Panamericana. Daar onthult Porsche de tweede auto met nummer 152, en die gaan ze als enige veilen voor een goed doel. Dat betekent dat één van deze twee auto’s dus de jouwe kan zijn, al is de kans groot dat je er diep voor in de buidel moet tasten… En aangezien deze 718 Cayman GT4 RS op de stickers en de klokken na gewoon de techniek van het standaardmodel overneemt, zouden wij de extra hypotheek er dus waarschijnlijk niet voor over hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws