Deze elektrische Hyundai moet vanaf 2027 rondrijden op… de maan

Hyundai maanrover 2023

Hyundai richt zijn blik op een andere wereld — letterlijk. Het Koreaanse concern heeft namelijk een eerste afbeelding gedeeld van een nieuw elektrisch voertuig dat specifiek ontwikkeld wordt om de maan te gaan verkennen. En ze zijn hier niet gewoon aan het dagdromen: in 2027 willen ze er daar echt mee gaan rondrijden.

Al twee jaar op rij heeft Hyundai de titel van World Car of the Year mee naar huis mogen nemen. Zo ging die in 2022 nog naar de Ioniq 5 en kwam dit jaar de Ioniq 6 uit de bus als beste auto ter wereld. Daarnaast maken ze ook al scheepsmotoren en stelden ze een paar jaar geleden het concept van een vliegtuig voor. Daarmee hebben ze zowat alles gehad hier op aarde, dus hoog tijd om andere hemellichamen te gaan veroveren.

Nu nog Hyundai-raket?

Hyundai heeft namelijk een eerste afbeelding gedeeld van een voertuig dat specifiek ontwikkeld werd voor de uitdagingen van de maan. Het autootje is natuurlijk zuiver elektrisch en haalt zijn stroom uit een set zonnepanelen, terwijl er onderhuids componenten zouden schuilen die je ook in de aandrijflijn van je straatlegale elektrische Hyundai vindt. Het gewicht van deze maan-EV blijft echter wel beperkt tot amper 70 kilogram. De maanrover is dan ook niet bedacht om mensen te vervoeren, maar is volledig autonoom en kan worden uitgerust met een aantal armpjes en apparaten om aldaar te helpen met wetenschappelijk onderzoek.

Hyundai maanrover 2023

Hyundai is hier trouwens best serieus over, want ze gaan hun maanrover ook echt bouwen. Ergens in de tweede helft van 2024 moet het voertuig klaar zijn voor zijn eerste tests, en daarvoor werkt de fabrikant samen met onder andere het KASI — kort voor Korea Astronomy and Space Science Institute, zeg maar de Koreaanse NASA. Het doel is om de maanrover tegen 2027 klaar te hebben voor een eerste missie op de maan, al is momenteel nog niet helemaal duidelijk hoe ze daar gaan geraken. Wie weet krijgen we ergens in de komende jaren dus ook een Hyundai-raket te zien…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws