Vijf redenen om naar Flanders Collection Cars in Gent te gaan dit weekend (2023)

Flanders Collection Cars 2023

Zin om dit weekend een paar honderd oldtimers op één plek verzameld te zien? Maak je agenda dan maar vrij, want op 18 en 19 februari palmt de Flanders Collection Cars-beurs alweer de hallen van Flanders Expo in. Die beloven beter gevuld te zijn dan ooit tevoren, dus we geven alvast een voorsmaakje.

Juicht, oldtimerfanaat, want de 33ste editie van Flanders Collection Cars gaat dit weekend van start in Gent. Die beurs verzamelt al sinds 1989 een aantal van de meest iconische klassiekers in de hallen van Flanders Expo — met natuurlijk het verplichte jaartje pauze met dank aan corona. Nu is het evenement echter helemaal terug, en nog geen klein beetje. Dit zijn bijvoorbeeld nog maar vijf van de vele redenen om er even je klassiekerminnende kop binnen te steken.

Grootste editie ooit

Flanders Collection Cars 2023

Je las het al in de intro: de Flanders Collection Cars-beurs van 2023 is beter gevuld dan ooit. Zo wist de organisatie drie hallen van Flanders Expo uit te verkopen, goed voor meer dan 150 exposanten. En die nemen natuurlijk stuk voor stuk automobiel lekkers mee.

Thema: offroad

Flanders Collection Cars 2023

Om dat lekkers wat overzichtelijk te houden, neemt de editie van 2023 een thema aan. Zo giet de organisatie dit jaar een offroad-sausje over de hele beurs, en dat zal je gaan merken aan de auto’s. Reken bijvoorbeeld op een indrukwekkende collectie Range Rover Classics met daarin zelfs een exemplaar met zes wielen, maar ook op het nodige rallygeweld…

Dakar van dichtbij

Flanders Collection Cars 2023

Over rallygeweld gesproken: de dames en heren van Feryn Dakar Sport tekenen ook present onder de exposanten. Zij nemen een hele opstelling mee die de ervaring van de Dakar-rally moet overbrengen. Daar maakt bijvoorbeeld de Mercedes 6x6-truck deel van uit die in 2022 nog met de overwinning ging lopen, maar ook de Toyota 100 Classic van Pascal Feryn en Koen Wauters zal er te zien zijn.

Collectie rally-Porsches

Flanders Collection Cars 2023

Daarnaast is de organisatie het jubileum van één van ’s werelds meest iconische merken niet vergeten: Porsche. Die vieren dit jaar namelijk hun 75ste verjaardag, en dat valt gelukkig perfect te verzoenen met het offroad-thema. Zo zal je op de Flanders Collection Cars-beurs niet één maar wel twee van de 20 Porsche 911 SC RS’en kunnen zien die de Duitsers homologeerden voor het World Rally Championship, en tekent ook de Rothmans Porsche 911 present waarmee Tom Boonen pas nog deelnam aan de Legend Boucles-rally in Bastogne.

Meer dan 300 oldtimers te koop

Flanders Collection Cars 2023

Kijken naar oldtimers is leuk, maar wat als je er ook eentje voor jezelf wil? Dat kan, want in Flanders Expo vind je dit weekend ook een 300-tal klassiekers die je desgewenst op je eigen naam kan laten zetten. Naast die auto’s kan je trouwens ook terecht op Flanders Collection Cars indien je op zoek bent naar onderdelen of gepaste vintage-kledij, want zowat de hele beurs is als vanouds omringd met verkoopstanden.

Flanders Collection Cars vindt plaats in de hallen van Flanders Expo in Gent op 18 en 19 februari 2023. Je kan er terecht vanaf 10u, en de deuren sluiten terug om 18u. Een toeganksticketje kost je ter plekke 15 euro, al kan je wel twee euro besparen door er eentje op voorhand te kopen via de website.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws