Uitgekeken op je BMW Z4? Dan is deze bizarre retromod misschien iets voor jou (2024)

Estella tender 5.7 2024

De BMW Z4 draait alweer mee sinds 2018 dus als je er in de beginjaren eentje kocht, dan ben je daar nu misschien al op uitgekeken. In dat geval heeft het Duitse Estella Fahrzeugtechnik echter een alternatief voor je klaar. Dit is de Tender 5.7, een Z4 met de looks van een BMW 507… Of toch ongeveer.

Zeg nu zelf: is er iets cooler dan een restomod? Daarbij wordt een klassieke auto doorgaans tot op het kleinste moertje vernieuwd en op heel wat vlakken ook grondig verbeterd zodat die in principe beter is dan wanneer hij gloednieuw van de band rolde. Het blijft echter in essentie een oude auto dus je moet nog steeds compromissen maken op vlak van comfort en technologie, maar dat geldt niet voor een retromod. Dat is een auto die gloednieuw begint, maar gewoon op uiterlijk vlak een klassiek sausje krijgt. Het beste van twee werelden, niet?

Dit of een BMW Z8?

Oordeel gerust voor jezelf bij het zien van deze Estella Tender 5.7. Die begon ooit zijn leven als een BMW Z4 van de huidige, derde generatie maar diens koetswerk mocht hij niet lang houden. In de plaats daarvan trakteerde Estella Fahrzeugtechnik — je raadt het al: een Duitse firma — hem op nagelnieuw plaatwerk dat volledig uit koolstofvezel werd opgetrokken. Dat is echter niet het opmerkelijkste aan dat plaatwerk, want de glooiende vormen zijn gebaseerd op die van de klassieke BMW 507 zoals met name Elvis Presley er twee van op z’n naam had. Die 507 eerde BMW 20 jaar geleden trouwens zelf al eens in het design van de iconische Z8… En wij weten wel welke van die twee we zouden kiezen.

Estella tender 5.7 2024

Dat zeggen we niet zozeer op basis van de looks van deze Estella Tender 5.7, o nee. De ombouwer vraagt namelijk “vanaf 288.000 euro” voor zijn retromod en dat doet zo’n Z8 eigenlijk best goedkoop lijken. Zo eentje tik je namelijk al op de kop in uitstekende toestand voor een kleine 200.000 euro… Al heeft die hoofdprijs vast ook iets met de exclusiviteit van de Tender 5.7 te maken. Zo gaat Estella Fahrzeugtechnik dit apparaat bouwen in een oplage van slechts 15 exemplaren, die stuk voor stuk voorzien worden van een naar 500 pk getunede versie van BMW’s 3.0-liter zes-in-lijn. Daarvan hebben ze er toch al de volle twee stuks weten te verkopen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws