ABT ontketent Lamborghini Urus Performante: tuner-SUV met 810 pk

ABT Lamborghini Urus Scatenato 2023

De Lamborghini Urus kreeg even geleden een update, en die ging gepaard met meer vermogen. Veel meer was dat echter niet, want de facelift-Urus moet het stellen met amper 16 pk’tjes meer dan voorheen. Daar moet meer in zitten, moeten ze bij tuner ABT gedacht hebben…

Ga je vandaag bij de Lambo-boer langs voor een Urus, dan kan je die er oogsten in twee smaakjes. Zo krijg je de SUV ofwel als Urus S ofwel als sportievere Urus Performante, maar ongeacht je keuze pompt je Lamborghini gewoon 666 pk uit zijn 4.0-liter V8. Wil je meer dan dat, dan moet je het dus elders gaan zoeken… Bij ABT, bijvoorbeeld.

Koolstofvleugels

Zij hebben namelijk hun Urus Scatenato onthuld en voor mocht je het je afvragen: dat wil in het Italiaans zoveel zeggen als “wild” of “ontketend”… En ontketend is deze Lambo zeker, want in de plaats van 666 pk schopt de V8 van dit monster het nu tot 810 pk aan vermogen. Dat dankt hij onder andere een nieuwe turbo en intercooler, en een ABT Power R-brein om de motor die twee optimaal te laten gebruiken. Wat dat met de prestaties doet mogen we nog niet weten, maar ABT belooft dat de verlaagde ophanging, de frontsplitter en de spoiler ervoor moeten zorgen dat deze Urus niet alleen snel accelereert maar ook mooi in de bochten kleeft.

ABT Lamborghini Urus Scatenato 2023

Daarnaast ziet al dat vleugelwerk er natuurlijk ook gaaf uit en om het wat extra in de verf te zetten, liet ABT het — euh — ongeverfd. Zo bestaan bijvoorbeeld de wielkastranden, de diffuser, de luchthappers in de bumper en de spoiler en splitter uit zichtbaar koolstofvezel dat voorzien werd van een transparante laklaag. Dezelfde afwerking vind je ook terug op bepaalde componenten onder de motorkap, ook al zal je die maar zelden zien. Dat laatste geldt eigenlijk sowieso voor deze Urus Scatenato, want ABT gaat hem bouwen in een oplage van slechts 99 stuks. De prijs voor dat alles: 179.000 euro… Exclusief de Urus Performante-donorwagen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws