Stop de persen: Opel Zafira OPC voortaan met 400 pk!

Opel Zafira OPC TurboZentrum

Heb je het gehad met de zoveelste BMW die met exact dezelfde upgrades naast de jouwe parkeert? Dan moet je misschien je interesse richting deze Opel Zafira OPC sturen. Dankzij een turbokit van het Duitse TurboZentrum sleur je tot 400 pk uit de gepensioneerde monovolume. Wie durft?

Voor Opel in handen van de Fransen kwam, was er een periode dat het Duitse merk even van het paadje ging. In die periode - begin de 21e eeuw - kregen we plots knapen zoals de Meriva OPC en Zafira OPC. Die laatste was een familie-monvolume met sportophanging en een 240 pk sterke 2-liter viercilinder turbobenzine in zijn laatste iteratie. Meer is altijd beter natuurlijk, waardoor TurboZentrum een kit aanbiedt die het vermogen van de MVP naar de 400 pk tilt. Veeg je kwijl af, huisvader!

Koppeling voor ontbijt

Ga je bij TurboZentrum shoppen voor de Stage 2 Turbokit, dan krijg je een geoptimaliseerde originele BorgWarner turbo met aangepaste compressorwielen, versterkte lagers en aangepaste huizing. De nieuwe kit die zo in je Zafira OPC schroeft verbetert de luchtgeleiding en kan daardoor het vermogen van de 2-liter viercilinder benzine richting de 400 pk tillen.

Opel Zafira OPC TurboZentrum

Hoewel dat over vortig wat extra vermogen gaat, zou de vermogenscurve met deze turbo vlakker moeten zijn én zou deze aangepaste turbo een langer levensduur hebben door de geoptimaliseerde componenten. Dat 'ie de standaard versnellingsbak opvreet met twee vingers in de neus vertellen ze er bij Duitse TurboZentrum natuurlijk niet bij. Amper 1.844,50 euro kost deze opgepompte turbo die zo in je Zafira OPC past. Waardoor dit het performancekoopjes van de eeuw is. Mits je de prijs voor een aangepaste versnellingsbak, herschreven ECU en koppeling even buiten beschouwen laat...

Opel Zafira OPC TurboZentrum

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws