Tuning-zonde? Zeldzame Ferrari Monza SP2 aangepakt door Mansory

Mansory Ferrari Monza SP2 2022

Tuner Mansory heeft al heel wat duur spul onder handen genomen, maar iets zo exclusief als deze Ferrari hebben we van hen nog niet gezien. We zijn ook niet zeker of we dit wel hadden willen zien, want de Monza SP2 is standaard al bijna onverbeterlijk… Oordeel even mee.

Bij Autofans zijn we niet vies van een smaakvol stukje tuning. Schroef bijvoorbeeld een bodykit tegen je Honda E aan of zaag het dak van je nagelnieuwe Defender, en je kan er prat op gaan dat we een artikeltje aan je bijverdienste wijden. Ook Mansory gaat nog eens met onze aandacht lopen, al zijn we net helemaal zeker of dat wel om de juiste reden is. Zij hebben namelijk een Ferrari Monza SP2 onder handen genomen, en dat is niet alleen één van de knapste maar ook één van de zeldzaamste Ferrari’s van het moment…

Klant is koning

Daarbij hebben ze de SP2 nog niet voorzien van een voorruit — stel je voor — maar wel van aanzienlijk stoerder bumperwerk. De splitter vooraan werd daarbij wat lager en meer uitgesproken terwijl de uitlaten achteraan in een ruigere diffuser steken. Voortaan beschikken ze ook over knalrode eindstukjes, waardoor je ze bijna zou verwarren voor Ferrari’s klassieke, ronde achterlichten. De zijskirts zijn ook iets opvallender en de koets wordt getrakteerd op een setje sportieve stickers, maar al bij al heeft Mansory’s ‘Bespoke’-afdeling zijn creatieve uitspattingen nog tot een minimum beperkt. Dat geldt ook voor de technische wijzigingen, want met 830 pk en 740 Nm krijgt de 6.5-liter V12 er ‘slechts’ 20 pk en 21 Nm koppel bij.

Mansory Ferrari Monza SP2 2022

In hun verdediging heeft Mansory dit niet op eigen houtje gedaan, maar wel op vraag van de eigenaar van deze Ferrari. Die man wist dus één van slechts 499 Monza-modellen op de kop te tikken, en moet na een paar jaar al op het smetteloos strakke lijnenspel van zijn bolide beu gekeken zijn. Dat, of hij wenste stiekem dat hij de auto toch als SP1 met slechts één stoel besteld had. Voor de gelegenheid heeft Mansory de passagiersstoel namelijk bekleed met leer in dezelfde rode tint als het koetswerk, waardoor je van ver zou kunnen denken dat het om de éénzitter gaat. Heiligschennis of niet?

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws