Dacia belooft “nieuwe Spring”, komt nog deze zomer op de markt (2024)

Dacia Spring Extreme 2024

Goed nieuws als je op betaalbare wijze aan de stekker wil, want de goedkoopste volwaardige EV van onze markt steekt straks in ’t nieuw… Of tenminste: als je de Dacia Spring als een volwaardige auto ziet. Die wordt binnen amper een maandje namelijk vernieuwd en het resultaat moet al deze zomer verkrijgbaar zijn.

Je mag ervan vinden wat je wil, maar de Dacia Spring is uitermate populair. Zo schopte hij het vorig jaar tot derde bestverkochte elektrische auto van Europa en dat in een markt die steeds meer uitpuilt van de concurrenten. Met 61.803 wereldwijd verkochte exemplaren in 2023 ging de Spring zelfs nog eens 26,4 procent vaker over de toonbank dan het jaar voordien en dat heeft hij mede te danken aan de lancering van zijn meer bruikbare ‘Extreme’-versie… Maar het kan natuurlijk altijd nog beter.

Nieuw of gewoon ver-nieuw-d?

Dacia heeft namelijk aangekondigd dat het dit jaar een “nieuwe Spring” zal lanceren, en lang hoeven we daar ook niet meer op te wachten. Zo zou hij op het autosalon van Genève dit jaar onthuld worden, dat van 26 februari tot 3 maart plaatsvindt. Nadien moet de EV al vanaf de zomer van dit jaar geleverd worden en die korte timing doet ons twijfelen of Dacia het wel echt over een gloednieuw model of eerder over een grondige facelift heeft. Zowel het in- en exterieur als de techniek zouden volgens de constructeur aangepakt worden, maar dat sluit natuurlijk niet uit dat Dacia een Renault Zoe’tje zet en gewoon alles vernieuwt op de bestaande basis.

Dacia Spring Extreme 2024

Bovendien gaat de Dacia Spring in onze contreien nog maar mee sinds 2021 en voegde het merk pas een jaar geleden een nieuwe motorisatie aan het model toe. Waarom dan toch vernieuwen? Wel, enerzijds ligt er steeds meer betaalbare elektrische concurrentie op de loer — kijk maar naar de nieuwe Citroën ë-C3 — maar anderzijds verstrengt de Europese Unie vanaf midden dit jaar ook zijn veiligheidseisen en in zijn huidige vorm voldoet de Spring daar allesbehalve aan. Een grondige opfrisbeurt is dus hoe dan ook noodzakelijk als de elektrische Dacia hier op de markt wil blijven… Rest alleen de vraag: hoe grondig?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Kurt Cardinaels 14:44
afbeelding van Kurt Cardinaels

De nieuwe duster is er ook al van begin januari maar van zelf configureren is er niets te zien .......

Jos Jansen 11:12
afbeelding van Jos Jansen

Even geduld, Kurt. Komt zeker snel goed. Ik sta ook te trappelen...

Duster 12:29
afbeelding van Duster

@Kurt Cardinaels
Klopt niet, de produktielijn voor de nieuwe Duster wordt vanaf maart opgebouwd. Het nieuwe model wordt vanaf deze zomer uitgeleverd. Info van onze dealer, waar we laatste vrijdag het aktuele model nog besteld hebben

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws