HWA plaagt met Evo: restomod voor één van de beste ‘Benzes

Mercedes 190E HWA Evo restomod 2023

De zoektocht naar de restomod van onze dromen is voorbij, want we hebben hem gevonden. Het Duitse HWA heeft namelijk aangekondigd dat het de Mercedes 190 gaat heruitvinden, en dat zal ook niet zomaar een 190 zijn. De eerste schetsen doen namelijk denken aan de 2.5 Evo II-versie… Kan het nog lekkerder?

Je hebt het misschien al gemerkt, maar restomods zijn steeds minder vaak voorbehouden aan de klassieke Porsches en Lambo’s van deze wereld. Zo kregen we bijvoorbeeld al een opgefriste Fiat Panda te zien terwijl ze bij Renault niet alleen de gewone Twingo maar ook de doodgewone 5 trakteerden op een verjonging. Nu gaat er nog zo’n ‘gewoon’ modelletje onder het mes… Maar dan wel in zijn minst gewone versie.

Driekwart miljoen voor een 190?

Het Duitse HWA — kort voor Hans Werner Aufrecht, jawel: één van de oprichters van AMG — heeft namelijk een paar eerste schetsen getoond van zijn volgende projectje. Daarop zien we duidelijk een Mercedes 190, maar dan wel eentje die doet denken aan de iconische 2.5 Evo II van weleer. Reken dus op flink uitgeklopte wielkasten en een knoert van een spoiler, en dat allemaal in compleet vernieuwde vorm. HWA belooft namelijk dat dit een restomod wordt op basis van de 190, en ze gaan die bouwen in een oplage van 100 stuks. We weten ook al wat je ervoor zal moeten neertellen: een mooie 714.000 euro.

Mercedes 190E HWA Evo restomod 2023

Is die prijs dan wel te verantwoorden voor een Mercedes 190? Wat ons betreft wel, en dat ligt niet alleen aan de sommen die tegenwoordig voor originele Evo’s gevraagd worden. Mercedes was destijds namelijk zo bang om voor het eerst een kleiner model te maken, dat ze al meer geld dan ooit tevoren uitgaven aan de ontwikkeling van de standaard ’Baby-Benz’. Ter verduidelijking: dat maakte de research and development van de 190 duurder dan die van pakweg de S-Klasse van zijn tijd, en het resultaat mocht er zijn. Zowel ondergetekende als het opperhoofd van de Autofans-redactie had er eentje en we zijn het er stellig over eens: beter dat dit wordt een automobiel niet gebouwd… Enkel deze restomod kan daar dus nog een schepje bovenop doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws