Elektrische Volvo EM90 schemert door de gordijnen in aanloop naar onthulling

Volvo EM90 teaser 2023

Zet even alles wat je over Volvo denkt te weten opzij, want straks gooien de Zweden het over een compleet andere boeg. Binnen een kleine maand-en-half gaat namelijk het doek van de EM90, een gigantische, zuiver elektrische MPV. Voor het zover is, laat hij echter nog even wat details door dat doek schemeren.

We hoeven het je vast niet meer te vertellen: anno 2023 is het vooral de SUV die overal het mooie weer maakt. Kijk maar naar Volvo, dat traditioneel gezien hét merk van de break is maar tegenwoordig toch meer SUV’s dan stationwagons onder zijn rangen telt. Daardoor zou je bijna geneigd zijn om de Zweden te beschuldigen van meeloperij maar voor je dat doet, moet je misschien even kijken wat ze nu van plan zijn… Volvo gaat zich namelijk wagen aan met voorsprong het grootste slachtoffer van de SUV-gekte: de MPV.

Volvo met verlichte grille

Een dikke maand geleden stuurden ze namelijk een eerste teaserplaatje van de EM90 de wereld in, en daarop zagen we een monovolume van zo’n proporties dat je het gerust een busje mag noemen. Nu krijgen we er meer beeldmateriaal van voorgeschoteld, al verstopt de EM90 zich daarin wel steevast achter de gordijnen. Gelukkig zien we daar wel de verlichting door, die achteraan lekker hoekig voor de dag komt terwijl de EM90 vooraan duidelijk op SUV-broer EX90 gaat lijken… Op één detail na, want de MPV lijkt te gaan pronken met een verlicht Volvo-logo in zijn grille.

Volvo EM90 teaser 2023

Dat wordt naar alle waarschijnlijkheid wel een gesloten grille, want zoals het ‘E’-tje in de naam al doet vermoeden wordt deze giga-Volvo zuiver elektrisch. Over zijn specificaties weten we officieel gezien nog niks, al hoef je niet diep te graven om te vinden waarop de EM90 gebaseerd zal worden. Zo heeft Volvo-moederkloek Geely in China al een Zeekr 009 in de showrooms staan, en dat is een 5,2 meter lange elektrische MPV met opmerkelijk gelijklopende proporties als deze Zweed. Reken dus op een achterwielaangedreven versie met 272 pk of een vierwielaandrijver met 540 pk, en een accu van 140 kWh. Daar haalt de Zeekr 800 kilometer rijbereik uit, al zijn dat wel kilometers berekend volgens de Chinese meetcyclus. Wat onze WLTP-methode daarvan maakt leren we op 12 november, wanneer de EM90 officieel onthuld wordt... Als deze Volvo al de oversteek waagt naar Europa, want daarover werd nog niks bevestigd.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws