Nieuwe Renault Scenic voor het eerst in beeld: helemaal elektrisch, helemaal SUV

Renault Scénic E-Tech Electric teaser 2023

Huilt, MPV-fanaat, want na de Renault Espace bezwijkt ook de Scenic aan de SUV-gekte… En huil meteen maar mee indien je toevallig ook verbrandingsmotoren een warm hart toedraagt. De nieuwe Scenic die we hier voor het eerst in beeld krijgen, zal namelijk uitsluitend verkrijgbaar zijn met zuiver elektrische aandrijflijnen.

Eerder dit jaar stond de MPV-minnende autowereld even op zijn kop. Dé stamvader van het ruimtewonder, de Renault Espace, kreeg in de overgang naar zijn zesde generatie namelijk een SUV-silhouet aangemeten. Vond je dat toen heiligschennis, dan zal je niet veel gelukkiger worden van het nieuwsbericht dat Renault vandaag de wereld in stuurt. Dat bevat namelijk een paar eerste plaatjes van de productierijpe Scenic, en die volgt braaf het voorbeeld van zijn grote broer.

Rafale-gezicht en Ariya-onderstel?

Hoewel de nieuwe Scenic nog strak in het camouflagepak zit, hoef je geen twee keer te kijken om te zien dat het model voortaan als SUV door het leven zal gaan. Renault is namelijk zo vriendelijk geweest om de ruige, zwarte wielkastranden niét in de camo te steken, en de Scenic staat ook duidelijk hoger op zijn poten dan de voorgaande generaties. Verder mag hij gaan meegenieten van Renaults nieuwe designtaal zoals we die pas nog op de Rafale en de gefacelifte Clio mochten ontdekken dus reken op hoge, smalle koplampen met daaronder pijlvormige dagrijverlichting. Dat alles is trouwens niet geheel verrassend, want het model pronkte al met zijn blitse crossoverlijnen bij de onthulling van de Scenic Vision even geleden.

Renault Scénic E-Tech Electric teaser 2023

Wat er onder dat koetswerk schuilt, wijkt echter wel sterk af van waar die Scenic Vision mee debuteerde. Dat studiemodel deed het namelijk met een brandstofcel op waterstof onder de kap, terwijl de productierijpe Scenic E-Tech Electric — duh — zuiver elektrisch wordt. Veel meer leren we nog niet over zijn aandrijflijn, behalve dat de nieuwkomer zijn CMF EV-platform deelt met pakweg de Mégane E-Tech en de Nissan Ariya. Die laatste beschikt over accu’s tot 87 kWh groot en vermogens tot wel 394 pk, dus reken er maar op dat de Scenic straks de Volkswagens ID.4 en de Tesla’s Model Y van deze wereld het leven zuur komt maken met gelijkaardige cijfers. We leren het bij zijn onthulling op 4 september.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws