Gelekt: dit is de BMW M4 CSL één dag voor je hem mocht zien

BMW M4 CSL Gelekt 2022

BMW staat aan de vooravond van een belangrijk moment, want vanaf morgen staat er opnieuw een model met een CSL-staartje in het gamma. Bijna twee decennia gingen voorbij sinds dat nog eens het geval was, maar de allerlaatste dag voor de onthulling wordt de verrassing toch nog verpest.

Is het voor een keer niet de Chinese overheid, dan zijn er altijd nog spionnen zoals het Spaanse Cochespias om de onthulling van een nieuw model te partycrashen. Deze keer is het echter een wel heel belangrijk feestje dat ze verpesten, want deze speciale M4 is één van de modellen waarmee BMW de 50ste verjaardag van zijn M-afdeling wil vieren. Op het wereldwijde web zijn nu vijf weinig verhullende foto’s verschenen van de nieuwe CSL-versie, die de ruigst denkbare uitvoering van een op zich al sportieve coupé moet worden.

Meer spoiler, minder achterbank

Een aantal zaken wisten we al uit BMW’s eigen teasers, zoals het feit dat de kenmerkende ‘Angel Eyes’-dagrijlichten in dit geval geel zouden zijn of er naar ware CSL-traditie een knoert van een ducktail-spoiler op de kont zou prijken. Nieuw zijn echter die unieke grille met zijn schaars vertegenwoordigde lamellen, en natuurlijk die enorme, gapende luchthappers lager in de bumper. Die achterspoiler wordt ook gebalanceerd door een splitter onder de bumper die zo breed is dat je er waarschijnlijk een panische angst voor stoepranden aan overhoudt — als de kenmerkende, grote sterrenvelgen dat nog niet deden. Binnenin vinden we daarnaast een paar vierkante meter alcantara, stevige kuipstoelen maar vooral géén achterbank.

De specificaties van deze heftige M4 wist BMW wel nog onder het doek te houden, dus voorlopig kunnen we er alleen nog maar naar raden. De laatste geruchten beloven ons echter een vermogen van zo’n 550 pk uit — hoe kan het ook anders — een zes-in-lijnblok. Daarnaast zou onder andere het weghalen van die achterbank ongeveer 100 kilogram aan gewicht moeten uitsparen. Welk effect dit alles zal hebben op de prestaties, kom je hier morgen te weten!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws