Droom mee: dit is de Alpine — pardon — Zagato AGTZ Twin Tail in ’t echt

Alpine Zagato AGTZ Twin Tail 2024

Kan je niet stoppen met dromen van de AGTZ sinds Zagato hem toonde? Dan ben je niet alleen want ook bij ons staat de omgebouwde Alpine A110 sindsdien op ons netvlies gebrand. Toen bleef het echter bij een paar digitale plaatjes, dus stel je ons geluk eens voor wanneer Zagato het ding in het echt toont…

Een drietal maanden geleden kregen we er bij Autofans een nieuwe droommobiel bij, of toch ongeveer. Toen toonde Zagato met de AGTZ Twin Tail namelijk een bloedmooie, met de hand gemaakte sportwagen in de stijl van een jaren ’60 retroracer. Meer specifiek moest die doen denken aan de Alpine A220 van destijds en om dat erfgoed wat extra in de verf te zetten, zou de AGTZ onderhuids ook gebaseerd worden op Alpine’s vederlichte A110. Hij had met andere woorden alles in huis om één van de coolste creaties van het jaar te worden maar er was één probleem: het beeldmateriaal om over te kwijlen was nogal beperkt.

Met of zonder extra kont

Dat lag eraan dat Zagato de AGTZ nog niet écht gebouwd had, maar daar komt nu verandering in. De Italiaanse carrosseriebouwer deelt namelijk een uitgebreide set foto’s van zijn nieuwe model in ’t wild en daarin krijgen we hem in zijn beide configuraties te zien. Zo kan je de AGTZ Twin Tail voorzien van twee verschillende staarten — vandaar de naam — waarbij de ene hem qua proporties nog wat doet lijken op de Alpine A110 waarop hij gebaseerd is, maar de andere staart verlengt de hele carrosserie met bijna een halve meter. Dat doet hij om nog efficiënter door de lucht te klieven, al zou het ons weinig verwonderen indien de gemiddelde koper die kont er gewoon op kleeft om nog net wat meer op te vallen tussen het andere supercargeweld.

Alpine Zagato AGTZ Twin Tail 2024

Op deze Zagato kleeft dan ook een supercarwaardig prijskaartje van 650.000 euro, ondanks zijn relatief bescheiden basis. Zo kan je met dat geld gemakkelijk tien standaard Alpines A110 kopen terwijl de AGTZ Twin Tail nog steeds de gewoonlijke 252 pk uit een 1.8-liter viercilinder haalt. Dat vermogen kan je volgens de bouwer optioneel wel opdrijven naar de 300 pk van pakweg de Alpine A110 R, maar de kans bestaat dus dat je daarvoor nog moet bijbetalen bovenop die basisprijs… Maar goed, dan heb je wel iets bijzonders in huis want Zagato gaat van deze AGTZ Twin Tail slechts 19 exemplaren bouwen. Geniet dus met ons mee van de zeldzame kans om er eentje in actie te zien in onderstaande beelden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws