Vernieuwde Aston Martin DBX houdt maar één motor over: de sterkste (2024)

Aston Martin DBX707 Update 2024

Als je een Aston Martin koopt, kan je evengoed all-in gaan toch? Dat is tenminste wat de Britten gedacht moeten hebben bij de ontwikkeling van hun modeljaarupdate voor de DBX. Daarbij krijgt de SUV niet alleen een gloednieuw interieur maar kan je hem ook enkel nog krijgen als oppermachtige ‘707’-topversie.

De voltallige Aston Martin-community stond in rep en roer eind 2019 want toen trok het merk het doek van zijn eerste SUV. Zowel die rep als dat roer duurden echter maar even want die DBX bleek al snel goed voor zowat de helft van Astons totale verkopen. Reden genoeg dus om de best-seller te trakteren op een tussentijdse update, al maken ze bij Aston Martin wel één keuze tijdens die update die de DBX net dat beetje minder bereikbaar kan maken.

DB12-interieur… en prijs?

Dit is namelijk de Aston Martin DBX in vernieuwde vorm — of meer specifiek: de DBX707. Terwijl de SUV voorheen namelijk nog verkrijgbaar was met een 550 pk sterke V8 en lokaal zelfs met een zes-in-lijn, worden die motoren genadeloos uit het gamma geschrapt. De enige die daardoor nog overblijft is de sportieve ‘DBX707’-topversie die — je raadt het al — 707 pk en 900 Nm koppel haalt uit een 4.0-liter biturbo-V8 van Mercedes-AMG. Ook in opgefriste vorm is dat pakketje goed voor een 0-naar-100-tijd van 3,3 seconden en een topsnelheid van 310 km/u, al beloven de Britten wel dat ze onderhuids het één en ander hebben bijgeschaafd om het rijgedrag verder te optimaliseren.

Aston Martin DBX707 Update 2024

Van buitenaf ziet deze DBX707 er dan weer identiek uit aan het model van voor de update, maar dat verandert helemaal wanneer we binnenkijken. Daar pakt Aston Martin namelijk uit met een gloednieuw dashboard met gloednieuwe schermen waarachter een gloednieuw infotainmentsysteem schuilt. Ook de middenconsole is trouwens helemaal anders en het totaalplaatje gaat wat meer lijken op de cabines van de DB12 en de Vantage. Reken er trouwens maar op dat de prijzen sinds deze update ook wat meer in de richting van de échte GT’s en supercars van het merk neigen aangezien elke DBX nu zo’n potente ‘707’ is…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws