Honda toont 3 gloednieuwe EV's! (Voor China)

Honda Ye auto's

Goed nieuws HondaLover63, want het Japanse merk toont met de S7, P7 en GT Concept maar liefst drie nieuwe (elektrische) modellen! Het slechte nieuws? Ze zullen onder het "Ye"-submerk exclusief verkocht worden in China. Ouch.

Het Auto China 2024-salon staat klaar in de startblokken in Beijing, waardoor er een hoop nieuws valt te rapen. In sommige gevallen gaat dat over internationale primeurs (de elektrische Mercedes G-Klasse), in andere gevallen gaat het over lokale primeurs die beter wel een internationaal kantje zouden hebben. Case in point: Honda.

(Kan)Ye

Honda stelt met trots namelijk 3 nieuwe elektrische auto's voor onder een gloednieuw submerk. Dit jaar nog zal je namelijk in China een Ye S9 of Ye P7 kunnen kopen in China. In essentie gaat het dan over knal dezelfde auto - een lekker gestileerde hatchback met stationwagenallures - die nét wat anders aangekleed zal worden. Voor deze EV's werd een gloednieuw platform ontwikkeld dat niet zou misstaan op Europese wegen.

Honda Ye auto's

Zo spreekt Honda over een dedicated EV-platform dat achterwiel- of vierwielaandrijving toe laat. Vermogens, batterijdimensies en oplaadsnelheden? Uw gok is zo goed als de onze! Wat we wel weten is dat Honda tegen 2027 maar liefst 6 elektrische modellen onder het Ye-submerk wil gaan verkopen. En dat brengt ons naadloos bij de ster van de show...

GT Concept

Een merk lanceren zonder vlaggenschip is maar saai natuurlijk. Waardoor Honda ook een hoofdendraaier mee zal nemen naar het autosalon in Bejing. Het gaat over deze GT Concept en geef toe: wanneer zag je laatst nog eens een Honda die je wél op je oprit wilde parkeren? De GT Concept is laag en breed en zal zich in de markt zetten als een Gran Tourer pur sang, volstrekt elektrisch uiteraard.

Honda Ye auto's

De Chinezen hoeven daar trouwens niet al te lang op te wachten, want al in 2025 moet de productieversie klaar zijn. Waardoor wij vooral de vraag stellen: wat houdt Honda tegen om deze auto's naar Europa te halen?!

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws