Rolls-Royce Ghost Prism is kleurrijk op z’n Rolls-Royces (2024)

Rolls-Royce Ghost Prism 2024

Rolls-Royce Motor Cars bestaat dit jaar 120 jaar en dat moet gevierd worden… Maar liefst niet te uitbundig, als het even kan. Zo lanceert de fabrikant een tot 120 stuks beperkte editie van de Ghost die naar wens versierd wordt met felle kleurtjes, al domineert vooral het matgrijs.

Anno 2024 kan je met vrijwel al je gekke wensen terecht bij Rolls-Royce zolang je zakken diep genoeg zijn. Sterker nog: ronduit elke auto die de constructeur vorig jaar verkocht, was wel op één of andere manier gepersonaliseerd. De kans zit er dus dik in dat de Britten geregeld eens een exemplaar moeten bouwen dat een beetje té uitbundig, een beetje té verduisterd of een beetje té kleurrijk is naar hun eigen, verfijnde smaak… Al betekent dat niet dat ze bij Rolls-Royce zelf geen kleur durven gebruiken.

Baden in je favoriete kleur

Dit is namelijk de Rolls-Royce Ghost Prism en met die naam wil de fabrikant verwijzen naar de regenboog aan kleuren die je krijgt wanneer licht door een prisma schijnt. Zo krijg je als koper van zo’n Ghost Prism de keuze uit vier felle accentkleuren: knalrood, turquoise, felgeel of oranje. Die wordt dan toegepast op twee lamelletjes in de voorbumper, op de pinstripe op de flank en op de remklauwen maar van een afstandje is de kans groot dat je gewoon een grijze Rolls’ ziet. De rest van de koets wordt namelijk in subtiel gunmetal grey gespoten, al wordt die lak naar aloude traditie wel aangebracht in een tien stappen tellend proces met vier lagen en nadien 16 uur lang met de hand gepolijst, alstublieft.

Rolls-Royce Ghost Prism 2024

Binnenin is je gekozen accentkleur iets sterker vertegenwoordigd en vooral als bestuurder pluk je daar de vruchten van. Zo wordt de binnenrand van het stuur bekleed met een geverfde lap leer en de achtergrond van de tellerpartij steekt in dezelfde tint. Dat geldt ook voor de biesjes van de zetels en het dashboard maar de opvallendste aanpassing is er eentje die vooral ’s nachts tot zijn recht zal komen. Zo werden alle 1.040 LED-lampjes in de ‘Starlight’-hemelbekleding voorzien van een gekleurd lensje om het hele interieur te doen baden in je favoriete kleur… En daarmee is wat ons betreft de keuze alvast gemaakt om niet voor rood te gaan, want dat trekt misschien iets te veel nieuwsgierigen aan.

Rolls-Royce bouwt deze Ghost Prism in een oplage van 120 stuks ter ere van zijn 120-jarige bestaan dit jaar. Hoeveel je voor eentje over moet hebben, vertellen ze er niet bij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws