Audi Q2 kan weer even mee na technologische update (2024)

Audi Q2 update 2024

De Audi Q2 loopt op zijn laatste benen, maar die benen zijn blijkbaar nog niet versleten. Om weer helemaal mee te zijn met de nieuwe Europese veiligheidsregels, krijgt de compacte SUV namelijk een technologische opfrisser… En terwijl ze bezig zijn, pakken de Duitsers meteen ook wat andere dingetjes aan.

Twee jaar geleden maakte ‘de vloek van de 2’ — zoals we het fenomeen graag dramatiseren — zijn volgende slachtoffer bekend. Nadat Audi zijn A2 in 2005 namelijk al voortijdig uit productie haalde, bleek ook zijn tweede model met een ‘2’ in de naam geen lang leven beschoren. Zo verklapte de CEO van het merk dat er geen tweede generatie zou komen van de Q2, waardoor het binnenkort dus einde verhaal is voor Audi’s compactste SUV… Maar blijkbaar zijn ze toch nog niet helemaal klaar om afscheid te nemen.

Rendabel genoeg voor een update

Audi heeft namelijk een modeljaarupdate voorgesteld voor zijn Q2 maar had je daarbij gehoopt op uiterlijke wijzigingen, dan kijk je beter elders. Zo verandert er van buitenaf niks aan het model zoals gefacelift in 2020, maar binnenskamers kan de kenner wel een aantal wijzigingen spotten. De opvallendste daarvan is het nieuwe stuur dat in navolging van de recenter vernieuwde Audi’s kiest voor een hoekiger design. Daarachter schuilt voortaan een scherpere ‘Virtual Cockpit’ van 12,3-inch en over schermen gesproken: ook dat voor het infotainment groeit een slagje tot 8,8 inch. Dat laatste display laat zich nu uitsluitend bedienen met aanrakingen, dus de draaiknop in de middenconsole moet wijken voor wat extra opbergruimte.

Audi Q2 update 2024

Verder herziet Audi ook de veiligheidsuitrusting zodat de Q2 standaard gaat beschikken over bijvoorbeeld verkeersbordherkenning met een snelheidswaarschuwing, een rijstrookassistent en parkeerhulp achteraan. Dat doen de Duitsers natuurlijk niet alleen voor jouw mooie ogen maar ook voor die van de Europese Unie, die beslist heeft dat alle nieuw verkrijgbare auto’s vanaf juli 2024 over zo’n zaken moeten beschikken. Daardoor halen sommige fabrikanten hun verouderde modelletjes, zoals de Porsche Macan, straks gewoon uit het Europese aanbod omdat het niet rendabel is om ze nog conform te maken. Voor de Audi Q2 is dat blijkbaar wel nog net het geval, dus je vindt dit opgefriste exemplaar bij de dealers voor de tweede helft van dit jaar begint.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws