Stop de persen: Citroën Ami voortaan ook met spoiler!

Citroen Ami Pop

Opgelet petjes volk, want Citroën introduceert een nieuwe versie van zijn zoemmobiel Ami. Die Ami Pop etaleert zich als de sportvariant. Met nog steeds een snelheid van 45 km/u maar voortaan wel een spoiler achterop. Juist ja.

Terwijl Chinese automerken en masse Europa bestormen en de Tesla Model Y aan het uitgroeien is tot de bestverkopende auto van ons continent, lanceert Citroën met trots een nieuwe versie van zijn elektrische Ami. Die pakt niet uit met meer range of een lager prijskaartje. Wel voegt hij, ahum, sportieve accenten toe.

Downforce!

Maak kennis met de vernieuwde Ami Pop. Inderdaad, vernieuwd, want Citroën had al een Pop-uitvoering in het gamma staan. Die wordt echter verder opgeleukt. Zo krijgt hij - en we proberen serieus te blijven - een zwarte streep tussen de led-dagrijverlichting, een sportievere bumper en een spoiler achterop.

Citroen Ami Pop

Onderhuids krijgt deze sportieveling geen technische wijzigingen. De batterij is 5,4 kWh groot en de elektromotor 8,2 pk sterk. Goed voor een top van 45 km/u en een range van om en bij de 75 kilometer.

Citroen Ami Pop

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws