Hyundai ziet ze vliegen, stelt vliegende auto voor

Hyundai Supernal VTOL

Het is al langer geweten dat de Hyundai Group een believer is van luchtmobiliteit. Ondertussen heeft het de afdeling "Supernal" opgericht dat zich bezig mag houden met Advanced Air Mobility (AAM). Daarnaast probeert Hyundai landen te overtuigen een wetgeving op poten te zetten rond vliegende mobiliteitsoplossingen.

Ongeveer vier jaar geleden gaf Hyundai te kennen dat het een afdeling zou oprichten om luchtmobiliteit te onderzoeken. Ondertussen heeft die afdeling een naam - Supernal - en zijn er al grote stappen genomen. Nodig, want concurrent Volkswagen stelde vorig jaar al een vliegende auto voor. Nee, je bent niet aan het dromen.

Al in 2028!

Hyundai geeft vandaag een update rond Supernal. Zo zal het Zuid-Koreaanse merk enerzijds deelnemen aan het Bloomberg New Economy Forum om zo lokale overheden te overtuigen een aangepaste wetgeving op poten te zetten. Daarnaast zal het in januari 2024 het doek trekken van zijn nieuwste eVTOL-voertuigconcept tijdens de CES-beurs.

Hyundai Supernal VTOL

Dat Hyundai écht wel geloofd in Advanced Air Mobility (AAM) blijkt daarnaast nog eens uit het persbericht. Zo gaat het er prat op dat het tegen 2028 de eerste vliegende voertuigen (eVTOL's) wil leveren waarbij er plaats is voor 4 passagiers en 1 piloot. Die "elektrische luchttaxi's" zullen de huidige vervoerswijzen niet vervangen, wel capaciteit toevoegen aan een vaak overbelast netwerk bestaande uit treinen, trams, bussen en auto's. En nu even een tasje koffie drinken...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws